28 Μαρτίου 2024 / 3:44 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 3:44 μμ

«Βροχή» οι καταγγελίες για σεξουαλικά παραπτώματα στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ

από fimotro

«Σημαντικό πρόβλημα» με σεξουαλικά παραπτώματα παραδέχθηκε ότι αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Μέσα σε λίγους μήνες καταγγέλθηκαν 173 κρούσματα μέσω ενός συστήματος ανώνυμων καταγγελιών και τα περισσότερα απ’ αυτά αφορούν σε περιστατικά μεταξύ φοιτητών, ενώ επτά αφορούν σε καταγγελίες μελών του προσωπικού εις βάρος συναδέλφων τους και άλλα δύο αφορούν σε καταγγελίες φοιτητών εις βάρος μελών του προσωπικού.

Η αποκάλυψη γίνεται σε μια περίοδο που το βρετανικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα δέχονται έντονες πιέσεις να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων.

Την ίδια ώρα στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης 11 νυν και πρώην αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι αρκετά μέλη «αισθάνονται ότι μπορούν να συμπεριφέρονται με αγένεια και έλλειψη σεβασμού απέναντι στις γυναίκες».

Το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή στο Κέμπριτζ τον Μάιο του περασμένου χρόνου κι όπως ανέφεραν από το φημισμένο βρετανικό πανεπιστήμιο ήταν αναμενόμενο να κατατεθούν τόσες καταγγελίες λόγω του ανώνυμου χαρακτήρα του συστήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου μόνον έξι καταγγελίες υποβλήθηκαν επισήμως.

Κι άλλα βρετανικά πανεπιστήμια όπως εκείνο του Μάντσεστερ χρησιμοποιούν σύστημα ανώνυμων καταγγελιών όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα