28 Μαρτίου 2024 / 4:58 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:58 μμ

Βρετανία: Παραιτήθηκαν δυο σύμβουλοι της Μέι

από fimotro

Οι δύο κορυφαίοι σύμβουλοι της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι παραιτήθηκαν, μετά την αποτυχία των Συντηρητικών να εξασφαλίσουν αυτοδυναμία στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της Πέμπτης.

Ο Νικ Τίμοθι, ο ένας από τους προσωπάρχες της Μέι, ανέφερε στον ιστότοπο ConservativeHome ότι υπέβαλε την παραίτησή του την Παρασκευή. Το BBC μετέδωσε ότι το παράδειγμά του ακολούθησε και η Φιόνα Χιλ και ένας εκπρόσωπος του κόμματος επιβεβαίωσε την παραίτησή της.

“Η αιτία για αυτό το απογοητευτικό αποτέλεσμα δεν ήταν η έλλειψη υποστήριξης προς την Τερέζα Μέι και τους Συντηρητικούς αλλά μια αναπάντεχη άνοδος των Εργατικών, ανέφερε ο Τίμοθι. “Αναλαμβάνω την ευθύνη για το δικό μου ρόλο σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία, που ήταν η επίβλεψη του πολιτικού προγράμματός μας. Μετανιώνω ιδιαίτερα για την απόφαση να μην περιληφθεί ένα ανώτατο και ένα κατώτατο όριο στην πρότασή μας που αφορούσε το πώς θα αντιμετωπίσουμε το αυξημένο κόστος της κοινωνικής φροντίδας”, πρόσθεσε.

Ο Τίμοθι και η Χιλ ήταν υπεύθυνοι για την προεκλογική εκστρατεία των Συντηρητικών που χαρακτηρίστηκε “καταστροφική” από πολλούς βουλευτές του κόμματος. Πολλά βρετανικά μμε ανέφεραν ότι κορυφαία στελέχη των Συντηρητικών απαίτησαν από τη Μέι να τους απομακρύνει για να αποφύγει μια ανοιχτή “ανταρσία”.

Η Φιόνα Χιλ και ο Νικ Τίμοθι ήταν σύμβουλοι της Μέι από την εποχή που εκείνη ήταν υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον, μεταξύ 2010-16.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα