25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Βραχυκύκλωμα η πιθανότερη αιτία για την εξαφάνιση του υποβρυχίου San Juan

από fimotro

Για βραχυκύκλωμα και αρχή πυρκαγιάς έκανε λόγο το τελευταίο μήνυμα του υποβρυχίου San Juan, το οποίο εξαφανίστηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό με πλήρωμα 44 ναυτικούς.  Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο A24 του Μπουένος Άιρες, το υποβρύχιο εξέπεμψε το συγκεκριμένο μήνυμα στις 15 Νοεμβρίου όταν το υποβρύχιο βρισκόταν στον κόλπο του Σαν Χόρχε, 450 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών της Αργεντινής, προτού χαθεί κάθε επαφή μαζί του. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, θαλασσινό νερό εισήλθε στο υποβρύχιο από το σνόρκελ, το σωλήνα που επιτρέπει στα πετρελαιοκίνητα υποβρύχια σαν το San Juan να λειτουργήσουν τις μηχανές τους σε κατάδυση επιτρέποντας την έξοδο των αερίων καύσης και την είσοδο φρέσκου αέρα.

«Η είσοδος θαλασσινού νερού από το σύστημα εξαερισμού προς το ρεζερβουάρ των μπαταριών 3 προκάλεσε βραχυκύκλωμα και αρχή πυρκαγιάς», σύμφωνα με το κείμενο του μηνύματος. «Οι μπαταρίες της πλώρης είναι εκτός λειτουργίας». Στο τελευταίο μήνυμα αναφέρεται επίσης ότι το υποβρύχιο «προς το παρόν πλέει σε κατάδυση» και ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει την στρατιωτική διοίκηση. Το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής είχε ανακοινώσει ότι το υποβρύχιο έκανε γνωστό ότι είχε αβαρία στις μπαταρίες του, όμως κατόρθωσε να την ελέγξει. Το San Juan είχε αποπλεύσει την Κυριακή 11 Νοεμβρίου από την Ουσουάια, στο νότιο άκρο της Αργεντινής με προορισμό το Μαρ ντε Πλάτα, όπου είναι η βάση του.

Συνεχίζονται οι έρευνες εντοπισμού

Δεκατρείς ημέρες μετά την εξαφάνισή του, πλοία και αεροσκάφη από 15 χώρες συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή για να εντοπίσουν το υποβρύχιο, χωρίς να έχουν μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. «Δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμη εντοπίσει το υποβρύχιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής Ενρίκε Μπάλμπι, ο οποίος τόνισε πως οι έρευνες επικεντρώνονται σε μία ζώνη ακτίνας 36 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της έκρηξης, που φαίνεται ότι έστειλε το υποβρύχιο στον βυθό του ωκεανού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα