29 Μαρτίου 2024 / 3:31 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 3:31 πμ

Βρέθηκαν υπολείμματα λάβας στο φεγγάρι!

από fimotro

Σε μια συγκλονιστική ανακάλυψη προχώρησε η NASA, καθώς ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν υπολείμματα λάβας στο φεγγάρι. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα για ύπαρξη νερού στα συγκεκριμένα σημεία και παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία της πρώτης ανθρώπινης αποικίας στη Σελήνη.

Η λάβα βρέθηκε σε τρύπες κοντά στον Βόρειο Πόλο της Σελήνης. Οι εν λόγω τρύπες, σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA, ενδεχομένως να έχουν κι άλλες εκπλήξεις και συγκεκριμένα νερό!

Ένας απ’ τους επιστήμονες τόνισε πως είναι μεγάλη η πιθανότητα ύπαρξης πάγου στο υπέδαφος, κάτω απ’ τις στήλες λάβας. Εάν οι υποθέσεις επιβεβαιωθούν, τότε η «σκοτεινή πλευρά» της Σελήνης θα είναι μια μελλοντική πιθανή τοποθεσία για την κατασκευή της πρώτης αποικίας ανθρώπων εκτός του πλανήτη μας.

Η επιστημονική έκθεση αναφέρει συγκεκριμένα πως τα υπολείμματα λάβας που εντοπίστηκαν είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια. Αυτό ίσως σημαίνει πως η Σελήνη κάποτε ήταν ενεργός πλανήτης ή ουράνιο σώμα.

Σύμφωνα με τη NASA, καταγράφηκαν τουλάχιστον 200 στήλες λάβας. Oι στήλες έχουν διαφορετικά σχήματα λόγω των κρατήρων που σχηματίστηκαν μετά από πτώση μετεωριτών και άλλων ουράνιων σωμάτων στην επιφάνεια του φεγγαριού. Η περιοχή όπου βρέθηκαν απέχει 550 χιλιόμετρα από το Βόρειο Πόλο της Σελήνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα