28 Μαρτίου 2024 / 11:33 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:33 πμ

Βερολίνο: Πιονγιάνγκ και Ντόναλντ Τραμπ να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση

από fimotro

«Παρακολουθούμε με τη μεγαλύτερη ανησυχία την κλιμάκωση στις δηλώσεις γύρω από την κορεατική χερσόνησο, η κατάσταση είναι αληθινά σοβαρή. Το να προσθέσουμε τον ήχο από τις στρατιωτικές μπότες σίγουρα δεν θα βελτιώσει τα πράγματα, η στρατιωτική οδός δεν μπορεί να είναι λύση», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μάρτιν Σέφερ.

«Καλούμε συνεπώς όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση», πρόσθεσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτόξευσε απειλές πολέμου εναντίον της Βόρειας Κορέας εξαιτίας των στρατιωτικών φιλοδοξιών της, υποσχόμενος «πυρ και οργή» ενώ ενώ η Πιονγκγιάνγκ δήλωσε πως εξετάζει το ενδεχομενο να εκτοξεύσει πυραύλους προς το αμερικανικό έδαφος της νήσου Γκουάμ.

Οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου σηματοδοτουν μια σαφή κλιμάκωση στη ρητορική της Ουάσινγκτον έναντι των βορειοκορεατικών προγραμμάτων για τους βαλλιστικούς πυραύλους και τα πυρηνικά, εξαιτίας των οποίων επιβλήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στην Πιονγκγιάνγκ μια έβδομη πτυχή κυρώσεων του ΟΗΕ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα