24 Απριλίου 2024 / 4:53 πμ
24 Απριλίου 2024 / 4:53 πμ

Βασίλισσα η ΑΕΚ, «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό και πέρασε στον τελικό!

από fimotro

Και εγένετο… έκπληξη! Η ψυχωμένη ΑΕΚ έβαλε στα… σχοινιά τον απογοητευτικό Παναθηναϊκό, τον νίκησε με 73-69 στο ΟΑΚΑ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, περιμένοντας έναν εκ των Άρη ή Ολυμπιακού.

Το παιχνίδι στο αθηναϊκό στάδιο ήταν ντέρμπι σε όλη την διάρκειά του, με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια συνεχώς, τους Πράσινους να προηγούνται με 38-43 προς το τέλος της τρίτης περιόδου, όμως την Ένωση να παίζει παλικαρίσια στο τέλος και να γυρνάει το παιχνίδι, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Χάρις, Γκριν και Ελονού.

Τραγικό ποσοστό και πάλι στις βολές για το “τριφύλλι”, που θα μπορούσε με το σκορ στο 71-69 να σκοράρει και να ισοφαρίσει ή να πάρει τη νίκη, αν ο Ρίβερς δεν πατούσε την πλάγια γραμμή.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Ο ημιτελικός είχε χαρακτήρα ντέρμπι από το ξεκίνημα, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να πάρει μεγάλη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε γρήγορα με 2-7, όμως η ΑΕΚ έχοντας και το σπρώξιμο από τον κόσμο, πέρασε μπροστά με 12-11 στο 8′. Οι Πράσινοι αντέδρασαν και με πόντους των Παππά και Σίνγκετον πέρασαν ξανά μπροστά με τέσσερις πόντους (12-16), πριν μειώσει η γηπεδούχος σε 17-18 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Το παιχνίδι είχε κακό ρυθμό και πολλές άστοχες επιθέσεις από τις δύο ομάδες, με την ΑΕΚ να μπαίνει πιο δυνατά στην δεύτερη περίοδο και να παίρνει προβάδισμα 23-20 στο 15′. Ο Χάρις έγραψε το 28-24 στο 18′, όμως ο Παναθηναϊκός μείωσε με τον Βουγιούκα στους δύο (30-28) πριν διαμορφωθεί το τελικό 32-28 του ημιχρόνου από τα χέρια του Γκριν.

Με το πρώτο εντός παιδιάς σουτ στον αγώνα ο Καλάθης μείωσε για τον Παναθηναϊκό σε 32-30 και στην συνέχεια ήταν ο ίδιος που ισοφάρισε σε 34-34 για το “τριφύλλι”. Ο Ρίβερς ευστόχησε σε δίποντο για το 34-36 στο 24′, πριν ο Τζέιμς σκοράρει για την ΑΕΚ για το 37-36. Με συνεχόμενους πόντους του Ντένμον οι Πράσινοι έφτασαν την διαφορά στο +5 (38-43), ωστόσο η ΑΕΚ έμεινε κοντά, καθώς μείωσε σε 42-44 στο 30′.

Η τελευταία περίοδος ήταν πραγματικό… θρίλερ, καθώς το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 59-62 στο 37′, όμως κάπου εκεί η ψυχωμένη ΑΕΚ άλλαξε… τσιπ και με έμμεσο τρίποντο του Χάρις και δύο βολές του Γκριν έφερε τούμπα το ματς (64-62). Ο Ελονού έκανε το 66-62 και με δύο βολές ο Γκριν πήγε την διαφορά στους πέντε (68-63).

Η πλάστιγγα είχε γείρει υπέρ των Κιτρινόμαυρων, παρά την ύστατη προσπάθεια των Πράσινων να ξαναμπούν στην διεκδίκηση του ματς με το τρίποντο του Ρίβερς, που έκανε το σκορ 69-68. Με το σκορ στο 71-69 ο Παναθηναϊκός έκλεψε την μπάλα 10 δεύτερα πριν το τέλος και είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει ή και να περάσει μπροστά, αλλά ο Ρίβερς πάτησε την πλάγια γραμμή και έδωσε εκ νέου την κατοχή στην ΑΕΚ.

Ο Σάκοτα ευστόχησε σε δύο βολές και διαμόρφωσε το τελικό 73-69, το οποίο σήμανε την σπουδαία πρόκριση της Ένωσης στον τελικό.

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι πολλές άστοχες βολές για ένα ακόμα παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, αλλά και το καθοριστικό λάθος στο τέλος του Ρίβερς που πάτησε την πλάγια γραμμή στοίχισαν στον Παναθηναϊκό και έδωσαν ώθηση στην μαχητική ΑΕΚ, που έβγαλε ψυχή και πάθος σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια της μέχρι τώρα στη σεζόν.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γιατί έχασε και πάλι 11 βολές, ενώ βρέθηκε πίσω και στην μάχη των ριμπάουντ, επιτρέποντας στην ΑΕΚ να μαζέψει 12 επιθετικά. Επίσης, είχε σε μέτρια ώς κακή ημέρα τον Νικ Καλάθη, αλλά και τους ψηλούς Σίνγκλετον και Γκιστ, που δεν βοήθησαν σχεδόν καθόλου.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Μάνι Χάρις. Ο νεοαποκτηθείς άσος της ΑΕΚ ήταν καθοριστικός τελειώνοντας την αναμέτρηση με 20 πόντους (με 6/14 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 5/7 βολές), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη και 1 κλέψιμο σε 29’45” συμμετοχής.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Η νίκη της ΑΕΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό και η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου μετά από το 2001 αποτελεί από μόνη της το γεγονός της ημέρας στο ΟΑΚΑ!

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Όλος ο Παναθηναϊκός ήταν απογοητευτικός. Με εξαίρεση κάποιες εκλάψεις του Παππά και του Λοτζέσκι, οι Πράσινοι παρουσιάστηκαν νωθροί και ως ένα βαθμό… υπερόπτες, δίνοντας το δικαίωμα στην ΑΕΚ να φτάσει στην τεράστια νίκη.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Πάνω από 3.000 φίλοι της ΑΕΚ έδωσαν το “παρών” στο ΟΑΚΑ και βοήθησαν με την φωνή τους την προσπάθεια της ΑΕΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Πηγή: sportdog.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα