29 Μαρτίου 2024 / 7:38 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 7:38 πμ

Βαρβιτσιώτης: Οσο καθυστερεί ο Τσίπρας, τόσο ανεβαίνει ο λογαριασμός

από fimotro

«Επίθεση» στην κυβέρνηση για την κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, μετά τον θάνατο τριών ανθρώπων, την απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά και τη μεταφορά πρόσφυγα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, εξαπέλυσε ο τομεάρχης Μεταναστευτικού της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm».
«Έχουμε χρήματα και δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε το παραμικρό […] θα χρέωνα στην κυβέρνηση τουλάχιστον διοικητική ανεπάρκεια» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης και υπογράμμισε τις «ατελείωτες καθυστερήσεις» που παρατηρούνται στις αιτήσεις ασύλου, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει και σε καμία κίνηση θωράκισης των συνόρων».
Ερωτηθείς για τον χάρτη των προσφύγων με αφορμή το διάταγμα Τράμπ, ο τομεάρχης Μεταναστευτικού της ΝΔ απάντησε: «Σ΄εμας έχει αλλάξει ο χάρτης του Προσφυγικού εδώ και πολύ καιρό. Πλέον έρχονται άνθρωποι από την Καραϊβική, δεν είναι Σύροι, είναι οικονομικοί μετανάστες, κυρίως από την Αφρική. Είναι άνδρες μόνοι τους, δεν είναι οικογένειες, ενώ αρκετοί εμπλέκονται με κυκλώματα trafficing». Συμπλήρωσε, δε, ότι η πολιτική Τράμπ για τους μετανάστες, βάζει ψηλά το θέμα στην ατζέντα και θα επηρεάσει και την ΕΕ. «Η πολιτική αντιμετώπιση “ανοίξαμε και σας περιμένουμε” δεν θα μπορέσει να συνεχιστεί» υπογράμμισε.
Εκτίμησε ότι η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει ενιαία στρατηγική στο Μεταναστευτικό και το Οικονομικό, να προχωρήσει δηλαδή στην πολιτική ενοποίηση. «Μια ισχυρή Ευρώπη πρέπει να είναι η απάντηση στον Αμερικανό Πρόεδρο, αλλά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σύντομα» υποστήριξε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης, είπε ότι ναι μεν δεν εξαρτάται από τις επικείμενες εκλογές σε ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο μπορεί την επομένη να προκύψουν δυσκολότεροι συσχετισμοί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Η αξιολόγηση ήταν εθνικός στόχος για τον κ. Τσίπρα. Έκανε ανασχηματισμό για να την κλείσει. Όσο καθυστερεί, τόσο ο λογαριασμός ανεβαίνει» τόνισε και κατέληξε: «Δηλαδή θα ξαναφτάσουμε στο 2015 και αυτή τη φορά θα υπάρχει το δίλημμα της χρεοκοπίας;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα