19 Απριλίου 2024 / 2:36 πμ
19 Απριλίου 2024 / 2:36 πμ

Βίντεο των αναρχικών από τα επεισόδια στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια

από fimotro

Σκηνές αποκάλυψης με δεκάδες βόμβες μολότοφ να ρίχνονται κατά των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης, στα επεισόδια για την δολοφονία του Αλέξη, καταγράφονται στο βίντεο.

Στο βίντεο, καταγράφονται οδομαχίες πίσω από το Πολυτεχνείο και σε άλλους δρόμους των Εξαρχείων. Φαίνονται επίσης πως δρούν οι νέες εκρηκτικές βόμβες μολότοφ, οι οποίες προκαλούν μιά έκρηξη, μετά την ρίψη τους.

Βομβαρδισμένο είναι το τοπίο στα Εξάρχεια με τις ποσότητες μπάζων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους κουκουλοφόρους ως πολεμοφόδια το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου να φτάνουν τους 18,5 τόνους σύμφωνα με την Καθημερινή.

Mία ημέρα μετά το πολεμικό κλίμα που επικράτησε στα Εξάρχεια την περασμένη Τετάρτη τα συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν τον καθαρισμό της περιοχής μαζεύοντας από δρόμους και τα πεζοδρόμια πέτρες, μάρμαρα, σίδερα, ζαρντινιέρες, γλάστρες, ξύλα, σπασμένα γυαλιά από τις μολότοφ και ό,τι άλλο μετατράπηκε σε πολεμοφόδιο για τους κουκουλοφόρους. Επίσης, τέσσερα καμμένα αυτοκίνητα και 15 κατεστραμμένοι κάδοι απορριμάτων ήταν ανάμεσα στις ζημιές που προκλήθηκαν από τα επεισόδια.

Τα πολεμοφόδια και οι κατά κύματα επιθέσεις

Βόμβες μολότοφ με προσαρμοσμένα γκαζάκια και ισχυρές κροτίδες, καθώς και ναυτικές φωτοβολίδες σαν αυτή που τραυμάτισε σοβαρά την δικηγόρο Νατάσσα Τσουκαλά ήταν τα πολεμοφόδια των κουκουλοφόρων.
Οι μάχες με τους αστυνομικούς δόθηκαν στις οδούς Τοσίτσα, Τζωρτζ, Στουρνάρη, Νοταρά, Σολωμού και σε άλλους δρόμους γύρω από την Πλατεία Εξαρχείων, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί από τις ομάδες των κουκουλοφόρων, οι οποίοι προέβαιναν σε επιθέσεις κατά κύματα με ιδιαίτερη σφοδρότητα εναντίον των ΜΑΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα