29 Μαρτίου 2024 / 10:40 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 10:40 πμ

Βίντεο – ντοκουμέντο από την ανατίναξη του τεμένους στη Μοσούλη

από fimotro

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανατίναξαν την Τετάρτη το Μεγάλο Τέμενος αλ Νούρι της Μοσούλης και τον μιναρέ του, ιστορικό χώρο λατρείας της πόλης, γνωστοποίησε ο ιρακινός στρατός σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Το Ισλαμικό Κράτος κατηγόρησε την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ότι κατέστρεψε ένα εμβληματικό τέμενος και τον μιναρέ του στην παλιά πόλη της Μοσούλης, λίγη ώρα αφού ο ιρακινός στρατός κατηγόρησε τους τζιχαντιστές ότι ανατίναξαν το κτίριο.

Ο στρατηγός Αμπντουλαμίρ Γιαράλα, επικεφαλής της επιχείρησης για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του ΙΚ από τη Μοσούλη, κατηγόρησε νωρίτερα το ΙΚ ότι ανατίναξε το μεγάλο τέμενος αλ Νούρι, και τον εμβληματικό μιναρέ του. Ο ηγέτης των τζιχαντιστών είχε κάνει σε αυτό το τέμενος τη μοναδική δημόσια εμφάνισή του, το 2014.

«Καθώς οι δυνάμεις μας προωθούνταν (…) στην παλιά πόλη, όταν έφθασαν σε απόσταση 50 μέτρων από το τέμενος αλ Νούρι, το Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά) διέπραξαν ένα νέο ιστορικό έγκλημα και ανατίναξαν το τέμενος αλ Νούρι και τη χάντμπα», τον μιναρέ του, ανέφερε ο στρατηγός Γιαράλα σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Πολύ γρήγορα, το ΙΚ αντέδρασε μέσω του Άμακ, του πρακτορείου προπαγάνδας του, κατηγορώντας την ΠΑ των ΗΠΑ ότι κατέστρεψε και τα δύο μνημεία σε βομβαρδισμό του, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η καταστροφή των δύο από τα πιο γνωστά μνημεία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ καταγράφηκε την τέταρτη ημέρα της νέας επίθεσης που εξαπέλυσε ο ιρακινός στρατός για να ανακτήσει τον έλεγχο των τελευταίων τετραγωνικών χιλιομέτρων της πόλης όπου παραμένουν οχυρωμένοι οι τζιχαντιστές και προβάλλουν σφοδρή και αιματηρή αντίσταση.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα