20 Απριλίου 2024 / 3:14 μμ
20 Απριλίου 2024 / 3:14 μμ

Αύριο η συζήτηση των ορίων ηλικίας των δικαστών

από fimotro

Με νέους εισηγητές, εκ των οποίων η μία θα είναι η ίδια η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, συγκαλείται αύριο η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για το κρίσιμο θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας των δικαστικών λειτουργών.

Θέση εισηγητή θα έχει ο αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Γιώργος Σακκάς. Όπως είναι γνωστό η πρόεδρος του Αρείου Πάγου έχει ταχθεί υπέρ τηπαράτασης του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών παρά το γεγονός ότι τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής όσο και οι δικαστικές ενώσεις έχουν θέσει ως αδιαμφισβήτητο όριο την αναθεώρηση του συντάγματος.

Παράλληλα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ύστερα από αίτημα των 15 από τους 17 συνολικά υπηρετούντες αντεισαγγελείς του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, συγκάλεσε για αύριο την Ολομέλεια των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου.Την Τ Η κυρία Δημητρίου όρισε εισηγητή στην Ολομέλεια τον αντεισαγγελέα Κωνσταντίνο Παρασκευαίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα