28 Μαρτίου 2024 / 9:19 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 9:19 μμ

Αυτός είναι ο Τούρκος ναυτικός που συνελήφθη για κατασκοπεία

από fimotro

Συνταξιούχος υπαξιωματικός 55 ετών είναι ο Τούρκος ναυτικός που συνελήφθη για κατασκοπεία στο λιμάνι της Ελευσίνας, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο 55χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπεία ονομάζεται Τσενγκίζ Ουιγούρ και ήταν μέλος πληρώματος του πλοίου «MAKBULE ANA» σημαίας Τουρκίας.

Ο Τούρκος μηχανικός εντοπίστηκε την 1η Φεβρουαρίου από πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού να φωτογραφίζει τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, κατά τον διάπλου του πλοίου από την θαλάσσια περιοχή διαύλου Περάματος – Πειραιά, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ακτοφυλακή.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και με εντολή της συνελήφθη ο ναυτικός, για παράβαση του άρθρου 149α του Π.Κ. Ο συλληφθείς προσήχθη χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου, απ’ όπου αφέθη ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 8 Φεβρουαρίου.

Για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία έχει ζητήσει μεταφραστή και δικηγόρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα