29 Μαρτίου 2024 / 5:16 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 5:16 μμ

Αυτοί είναι οι ισχυρότεροι Ελληνες εφοπλιστές παγκοσμίως

από fimotro

Για μία ακόμη χρονιά η Lloyd’s δημοσίευσε τη λίστα με τους εκατό ισχυρότερους ανθρώπους της παγκόσμιας ναυτιλίας και, όπως κάθε χρόνο, δίνουν το «παρών» και Έλληνες εφοπλιστές. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Xu Lirong της κινεζικής Cosco. Στην 7η θέση της λίστας βρίσκεται ο Γιάννης Αγγελικούσης. Δείτε τους 14 Έλληνες που βρίσκονται στη λίστα, όπως τους παρουσιάζει το ellines.com:

1. Γιάννης Αγγελικούσης στην 7η θέση από την 5η πέρυσι

angelicoussis

Είναι ο ισχυρότερος Ελληνας εφοπλιστής. Η Angelicoussis Shipping Group αντανακλά την επιχειρηματική προσωπικότητα του Γιάννη Αγγελικούση. Ο όμιλος έχει εξασφαλίσει μια σταθερά σημαντική παρουσία σε κάθε τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται.

2. Γιώργος Προκοπίου στη 12η θέση από τη 18η πέρσι

procopiou

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους ιδιοκτήτες τάνκερ στον κόσμο. Ο κ. Προκοπίου άντεξε την ύφεση που είχε ο κλάδος και τώρα η εταιρεία του τώρα αποκομίζει τα κέρδη της εμπιστοσύνης που έδειξε ο ίδιος στον κλάδο.

3. Αγγελική Φράγκου της Navios στη 19η θέση από τη 16η πέρσι

frangou

Η επιχειρησιακή αξία του Navios Group αγγίζει τα 5,5 δισ. δολάρια.

4. Γιώργος Οικονόμου στην 20η θέση από τη 17η πέρυσι

economou

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κ. Οικονόμου βρίσκει πιο ενθουσιώδη την ενασχόληση του με την τέχνη, αλλά ο Έλληνας επιχειρηματίας δείχνει πραγματική επαγγελματική ηθική.

5. Πέτρος Γ. Λιβανός, στην 23η θέση από την 21η πέρυσι

livanos

6. Πέτρος Παππάς στην 35η θέση από την 31η πέρυσι

pappas

Ο Πέτρος Παππάς είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα ένας από τους σημαντικότερους «παίκτες» στην ελληνική ναυτιλία.

7. Ο Νίκος Τσάκος στην 42η θέση από την 45 πέρυσι

tsakos

Ο Νίκος Τσάκος, γιος του εφοπλιστή Καπετάνιου Παναγιώτη Τσάκου, γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Κατάγεται από παραδοσιακή ναυτική οικογένεια των Καρδαμύλων της Χίου.

8. Κωστής Κωνσταντακόπουλος στην 50η θέση από την 52η πέρυσι

konstantakopoulos

Διευθύνει τον ναυτιλιακό βραχίονα των οικογενειακών επιχειρήσεων και διοικεί τον όμιλο Costamare με μαεστρία και τον αναπτύσσει συνεχώς ακόμη και την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

9. Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στην 53η θέση από την 48η θέση πέρυσι

veniamis

Βρίσκεται στο «τιμόνι» της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) για τρίτη συνεχή φορά, ενδεικτικό της ευρείας αποδοχής που τυγχάνει από τον κόσμο του εφοπλισμού. Ο Θ. Βενιάμης κατάγεται από το Βροντάδο της Χίου και ο πατέρας του ήταν καπετάνιος. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Επιστημών και σε ηλικία μόλις 27 ετών ίδρυσε τη ναυτιλιακή εταιρεία Golden Union Shipping Co., η οποία σήμερα συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των μεγάλων εταιρειών μεταφοράς ξηρού και χύδην φορτίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

10. Πέτρος Γεωργιόπουλος βρίσκεται στην 60η θέση από την 47η το 2015

georgiopoulos

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν τον Πέτρο Γεωργιόπουλο να ξεχωρίζει στην εφοπλιστική δυναστεία είναι ότι εφαρμόζει ψυχρή και υπολογιστική τακτική.

11. Ευάγγελος Μαρινάκης ανέβηκε στην 61η θέση από την 65η το 2015

marinakis

Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Maritime & Trading Corp. από τον Μάρτιο του 2005.

12. Γιάννης Πλατσιδάκης βρίσκεται στην 81η θέση

platsidakis

13.Σίμος Παληός στην 95η θέση από την 88η πέρυσι

palios

Ο Σίμος Παντελής Παληός γεννήθηκε στη Χίο. Οι ρίζες του κρατούν από τρεις μεγάλες παλιές χιώτικες εφοπλιστικές οικογένειες με παράδοση αιώνων στη Ναυτιλία, τις οικογένειες Παληού, Κολάκη και Μαργαρώνη. Το 1969 απέκτησε το πρώτο του πλοίο με το όνομα «ΣΕΜΙΡΑ» και το 1972 ίδρυσε την εταιρεία διαχείρισης πλοίων Diana Shipping Services SA και το 1999 την Diana Shipping Inc., της οποίας είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

14. Πόλυς Χατζηιωάννου στην 96η θέση

polys-hajioannou

Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χατζηιωάννου εισέρχεται στη λίστα και οφείλεται στο γεγονός ότι έβαλε το συμφέρον των μετόχων της εταιρείας του πάνω από το προσωπικό του συμφέρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα