25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές – τρομοκράτες του Λονδίνου!

από fimotro

Η Βρετανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα δυο εκ των δραστών των επιθέσεων που σημειώθηκαν το Σάββατο στο London Bridge, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους επτά άτομα και τραυματίστηκαν 48.

Όπως γνωστοποιήθηκε, ο ένας δράστης είναι ο 27χρονος Khuram Butt και ο δεύτερος ο 30χρονος Rachid Redouane (χρησιμοποιούσε επίσης το όνομα Rachid Elkhdar).

Κατά την αστυνομία, ο Shuram Shazd Butt ήταν γνωστός στην αστυνομία και την MI5, όμως δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία που να υποδηλώνουν πως σχεδίαζε την επίθεση αυτή.

Ο άλλος δράστης δεν ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές.

Ο Khuram Butt, όπως γνωστοποίησε η αστυνομία, ήταν Βρετανός πολίτης γεννημένος στο Πακιστάν, ενώ ο Rashid Redouane ισχυρίζονταν πως είναι μαροκινής και λιβικής καταγωγής.

Η αστυνομία σημείωσε πως συνεχίζονται οι έρευνες για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα του συνεργού των δυο δραστών.

Οι δράστες έπεσαν με ενοικιασμένο βαν σε πεζούς στην London Bridge και στη συνέχεια άρχισαν να μαχαιρώνουν ανθρώπους στην περιοχή γύρω από την Borough Market.

Και οι τρεις δράστες πυροβολήθηκαν από ένοπλους αστυνομικούς μέσα σε οκτώ λεπτά από την ώρα που ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το ΕΣΥ της Αγγλίας, 36 άτομα συνεχίζουν να νοσηλεύονται, τα 18 εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Έξι γυναίκες και τέσσερις άνδρες έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται από την αστυνομία μετά την επίθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα