24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

Αυστραλία: Οι αρχές απέτρεψαν τρομοκρατικό σχέδιο -Ηθελαν να ρίξουν αεροσκάφος με εκρηκτικό μηχανισμό

από fimotro

Το σχέδιο είχε στόχο να καταρριφθεί αεροσκάφος, με χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ. Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί ήδη, έπειτα από τις εφόδους που έκανε η αστυνομία σε προάστια του Σίδνεϊ.

«Μπορώ να ανακοινώσω ότι χθες το βράδυ οι υπηρεσίες καταπολέμησης τρομοκρατίας πραγματοποίησαν μια μεγάλη επιχείρηση για την αποτροπή ενός τρομοκρατικού σχεδίου κατάρριψης ενός αεροσκάφους», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας σε συνέντευξη Τύπου.

Η επιχείρηση των αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη και τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σε όλα τα κύρια αεροδρόμια της χώρας, συμπλήρωσε.

Πιστεύεται ότι τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν το Σάββατο έχουν ισλαμιστικές επιρροές, δήλωσε ο αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας Αντριου Κόλβιν. Τις τελευταίες μέρες οι αρχές είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες που υποδείκνυαν ότι κάποια άτομα στο Σίδνεϊ σχεδίαζαν να διαπράξουν μια τρομοκρατική επίθεση, χρησιμοποιώντας έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν έχει ανακοινωθεί αν η επίθεση θα γινόταν σε εσωτερική ή διεθνή πτήση, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα Sydney’s Daily Telegraph, στόχος ήταν μια πτήση εσωτερικού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα