29 Μαρτίου 2024 / 4:37 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 4:37 μμ

Αυστρία: Στην ακροδεξιά τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών και Άμυνας!

από fimotro

Εκπρόσωπος του αυστριακού συντηρητικού κόμματος ανακοίνωσε ότι, με βάση τη συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων της Αυστρίας (FPÖ) θα λάβει, μεταξύ άλλων, τα υπουργεία των Εξωτερικών, Εσωτερικών και Άμυνας.

Ο Χέρμπερτ Κικλ, γενικός γραμματέας του Κόμματος των Ελευθέρων, θα είναι ο επόμενος υπουργός Εσωτερικών, ενώ ο Μάριο Κούνασεκ θα είναι ο νέος υπουργός Άμυνας και η ειδική στο διεθνές δίκαιο Καρίν Νέισλ, παρότι δεν είναι μέλος του FPO, θα είναι η υπουργός Εξωτερικών σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ηγέτης του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (OVP), αναμένεται ότι θα είναι ο επόμενος καγκελάριος. Το κόμμα του θα αναλάβει τα υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Γεωργίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Νωρίτερα σήμερα ο Κουρτς επιβεβαίωσε ότι το στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας Χάρτβιγκ Λέγκερ θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα