30 Μαρτίου 2024 / 8:09 πμ
30 Μαρτίου 2024 / 8:09 πμ

Αυστρία: Οι Σοσιαλδημοκράτες έκαναν μήνυση στον συγκυβερνώντα τους Σεμπάστιαν Κουρτς

από fimotro

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέα των Σοσιαλδημοκρατών Γκέοργκ Νιντερμιουλμπίχλερ, κατηγορεί τον Κουρτς για κακόβουλη συκοφαντία και «ψευδείς ισχυρισμούς».

Σε συνέντευξή του, στην Αυστριακή Τηλεόραση, ο Σεμπάστιαν Κουρτς ισχυρίστηκε επανειλημμένα πως οι Σοσιαλδημοκράτες έλαβαν δωρεά ύψους 100.000 ευρώ για την προεκλογική τους εκστρατεία από γνωστό Αυστριακό βιομήχανο.

Παρά την παρατήρηση του δημοσιογράφου πως η δωρεά είχε γίνει προς το μικρό κόμμα ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία), ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος επέμενε στους ισχυρισμούς του, που διαψεύστηκαν κατηγορηματικά αμέσως μετά τη συνέντευξη, τόσο από τους Σοσιαλδημοκράτες όσο και από τον εν λόγω βιομήχανο, τον Χανς Πέτερ Χάζελσταϊνερ, ο οποίος φέρεται να είχε ενισχύσει οικονομικά το κόμμα ΝΕΟΣ εδώ και καιρό.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα των Σοσιαλδημοκρατών, «ο Κουρτς είχε δύο ημέρες χρόνο να ανακαλέσει τις κατηγορίες του, ωστόσο εξακολουθεί να σιωπά για τα ψεύδη που διέσπειρε μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατών και αυτή η στάση του συνιστά μία καταστροφική απόδειξη για το πώς αυτός αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία».

Επισήμανε δε πως, για να προφυλάξει την αξιοπιστία του, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα αναγκάζεται να κάνει αυτό το βήμα και να προχωρήσει στην υποβολή μήνυσης κατά του αρχηγού του Λαϊκού Κόμματος.

Παράλληλα, ο Γκέοργκ Νιντερμιουλμπίχλερ κατηγόρησε τον Σεμπάστιαν Κουρτς για «ανυπαρξία ανδρισμού εκ μέρους του να πάρει θέση, πόσο δε μάλλον, να ζητήσει συγνώμη».

Όλα αυτά γίνονται εν όψει των αυστριακών εκλογών στις 15 Οκτωβρίου, όπου σύμφωνα με δημοσκοπήσεις ο 31 χρόνων Σεμπάστιαν Κουρτς και το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, (που συνκυβενρά με τους Σοσιαλδημοκράτες) φέρεται να έχει σημαντικό προβάδισμα και να κατακτά την πρώτη θέση στις επερχόμενες πρόωρες βουλευτικές.

Συγκεκριμένα, στις δημοσκοπήσεις το Λαϊκό Κόμμα – «Λίστα Σεμπάστιαν Κουρτς-Το Νέο Λαϊκό Κόμμα» όπως έχει μετονομαστεί από τον ίδιο-  προηγείται με ποσοστό γύρω στο 33% και διαφορά αρκετών μονάδων από το δεύτερο, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα το οποίο συγκεντρώνει ποσοστό 26%, που ηγείται του έως τώρα κυβερνητικού συνασπισμού τους.

Το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, το οποίο εμφανιζόταν στις δημοσκοπήσεις μέχρι πρόσφατα και εδώ και σχεδόν δύο χρόνια ως η πρώτη πολιτική δύναμη στην Αυστρία, περιορίζεται πλέον σε ποσοστό της τάξης του 24%.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα