29 Μαρτίου 2024 / 1:34 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:34 μμ

Αυστηρό μήνυμα Κ. Μητσοτάκη στην Τουρκία – Επίθεση στην Κυβέρνηση

από fimotro

Η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές είναι απαράδεκτη και δηλητηριάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» τόνισε, από τη Σύμη, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως ανάλογα περιστατικά πάντα συνέβαιναν στα σύνορα και πάντα επιλύονταν γρήγορα και με καλή διάθεση και από τις δύο χώρες.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε παντελώς ανυπόστατο κάθε ισχυρισμό περί κατασκοπείας από ένστολους πεζούς, ζητώντας την άμεση και ασφαλή επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ελλάδα. Μάλιστα, κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς, έστω και με καθυστέρηση, όπως είπε, να πράξουν όλα όσα πρέπει, για να τελειώσει εδώ η ανεπίτρεπτη ομηρεία τους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως υποτίμησε το περιστατικό, «όπως υποτίμησε και τη διαρκώς κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην Κύπρο». Υπενθύμισε, δε, πως σήμερα η Τουρκία δέσμευσε με navtex ολόκληρο το Καστελόριζο, προκαλώντας για ακόμη μία φορά.

«Θέλω να επαναλάβω ότι η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Σχέσεις που να στηρίζονται όχι μόνο στο διεθνές δίκαιο, αλλά και στους άγραφους κανόνες αμοιβαίου σεβασμού. Σε ανάλογες προκλήσεις οι Έλληνες είμαστε πάντα ενωμένοι, το έχουμε αποδείξει στη μακρά ιστορία μας. Και κανείς δεν πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι αν χρειαστεί έχουμε την αποφασιστικότητα, τα διεθνή ερείσματα αλλά και την ισχύ, να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα» ήταν το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη από τη Σύμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα