29 Μαρτίου 2024 / 12:03 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 12:03 μμ

Αυξημένος και σήμερα ο κίνδυνος για πυρκαγιές

από fimotro

Στο ”κόκκινο” βρίσκονται σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς. Και σήμερα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος (δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, για τα νησιά Σκύρος, Λέσβος, Χίος, Ψαρά, Σάμος, Ικαρία, Κρήτη, Κύθηρα, καθώς και για όλες τις Κυκλάδες.

Επίσης, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 56 αγροτοδασικές πυρκαγιές, σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Σε εξέλιξη, αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο, βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή Λιθακιά στο Λαγανά Ζακύνθου και στο Ρυτό Κορινθίας.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν πλέον οι φωτιές που ξέσπασαν στις περιοχές Ροδινά Ηλείας, Δαφνίλα Κέρκυρας, Δεμάτι Ηρακλείου Κρήτης, Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων και Δαμάνια Ηρακλείου Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα