18 Απριλίου 2024 / 9:02 πμ
18 Απριλίου 2024 / 9:02 πμ

Αυξάνονται οι εκπτώσεις και οι δόσεις για τα αυθαίρετα

από fimotro

Επιπρόσθετες αλλαγές θα προβλέπει το τελικό σχέδιο νόμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, σύμφωνα με όσα ανέφερε, χθες, στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης. Αναλυτικά:

-θα προβλέπεται έκπτωση 20% στο πρόστιμο για ιδιοκτήτες που μεταφέρουν το ακίνητό τους από τις παλαιές ρυθμίσεις στη νέα προς ψήφιση ρύθμιση, μέσα στο πρώτο εξάμηνο ισχύος της.
– οι δόσεις για την εξόφληση των προστίμων θα αυξηθούν από 80 σε 100
-μειώνεται στο 10% από το 20% το ποσοστό του προστίμου για τα βιομηχανικά κτίρια με αυθαιρεσίες, εάν αυτά νομιμοποιηθούν (εάν είναι δυνατόν)
-εξαιρούνται από τη διαγραφή προστίμων όσοι έχουν ανεγείρει προσωρινές κατασκευές (κυρίως στις παραλίες) και στη συνέχεια δεχθούν να τις κατεδαφίσουν αυτοβούλως.
-η υποχρέωση εκπόνησης μελέτης στατικής επάρκειας περιορίζεται μόνο στα ακίνητα εκείνα που είχαν χαρακτηριστεί ως “υψηλής προτεραιότητας” (μέσω του δελτίου δομικής τρωτότητας).

Σύμφωνα ακόμη με τον Ελεύθερο Τύπο, ο νέος νόμος φέρνει μειώσεις στα παράβολα, απαγόρευση μίσθωσης για όλα τα αυθαίρετα κτίσματα, αλλά και εκπτώσεις προστίμων που αγγίζουν το 80% και αφορούν κυρίως ειδικές ομάδες πληθυσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα