20 Απριλίου 2024 / 10:27 πμ
20 Απριλίου 2024 / 10:27 πμ

Αυξάνεται συνεχώς ο τζίρος στα online φαρμακεία

από fimotro

Τα online φαρμακεία δείχνουν να προτιμούν όλο και περισσότερα οι Έλληνες καταναλωτές, καθώς οι αγορές που πραγματοποιούν από αυτά αυξήθηκαν κατά 52% το 2016 σε σχέση με το 2015 και το 2017 το ποσοστό αυτό αναμένεται να διαμορφωθεί εκ νέου στα επίπεδα του 50%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έρευνας της ομάδας του eRetail Audit, το οποίο έχει δημιουργήσει η συμβουλευτική εταιρεία Convert Group, τη φετινή χρονιά οι Έλληνες πραγματοποίησαν αγορές αξίας 112 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Η αύξηση αυτή ανέρχεται στο 52% σε σχέση με τις αντίστοιχες online αγορές του 2015 από τα online φαρμακεία.
Όπως καταγράφεται στην έρευνα, το 78% των καταναλωτών που ψωνίζουν από online φαρμακεία είναι γυναίκες, με το 64% αυτών να είναι ηλικίας 25-34, ενώ το 30% ηλικίας 35-44 ετών. Παράλληλα, επιβεβαιώνεται η ολοένα αυξανόμενη χρήση φορητών συσκευών από τους Έλληνες καταναλωτές για τις αγορές τους, με το 25% των παραγγελιών σε online φαρμακεία να γίνεται από κινητά και tablets. Όσο αφορά στο καλάθι του καταναλωτή στα online φαρμακεία, η μέση αξία του κυμαίνεται στα 40,67 ευρώ με το ΦΠΑ και περιλαμβάνει 3,7 τεμάχια ανά ηλεκτρονική παραγγελία και με μεγαλύτερη προτίμηση σε κρέμες προσώπου, αντιηλιακά, συμπληρώματα διατροφής, βρεφικές τροφές και πάνες μωρού.
Επιπλέον, στα ευρήματα της έρευνας αναδεικνύεται ότι η μέρα που αποφέρει τον υψηλότερο τζίρο στα ηλεκτρονικά φαρμακεία είναι η Δευτέρα με τις περισσότερες παραγγελίες να γίνονται στις 12:00 το μεσημέρι. Ταυτόχρονα, αξιολογώντας τα online κανάλια που έπεισαν τους καταναλωτές να κάνουν τις περισσότερες παραγγελίες (με την μέθοδο last-clik attribution), προκύπτουν ως τα πλέον αποτελεσματικά οι ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών Skroutz & Best Price και τα οργανικά αποτελέσματα και οι διαφημίσεις που εμφανίζονται στο google.gr.
Σύμφωνα με τα μέλη της ομάδας, η αύξηση αναμένεται να συνεχιστεί και το 2017 και η εκτίμηση είναι ότι ο τζίρος των online φαρμακείων θα ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ. Η αύξηση ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερη μόλις επιτρέψει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τις online πωλήσεις μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από πιστοποιημένα online φαρμακεία με σχετική σήμανση (trustmark) σύμφωνα με τη σχετική κοινοτική οδηγία με την οποία έχει εναρμονιστεί και η χώρα μας.
Η μεθοδολογία που εφαρμόζει η Convert Group στο eRetail Audit αντλεί στοιχεία σε πραγματικά χρόνο από αντιπροσωπευτικό δείγμα 30% των περίπου 130 ενεργών online φαρμακείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα