20 Απριλίου 2024 / 2:20 πμ
20 Απριλίου 2024 / 2:20 πμ

Ατύχημα για το αρματαγωγό «Λέσβος» στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας

από fimotro

Ατύχημα σημειώθηκε στο αρματαγωγό Λέσβος μέσα στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας σημαίνοντας συναγερμό στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Οι ισχυροί άνεμοι, ταχύτητας 40 κόμβων που έπνεαν στην περιοχή, είχαν ως αποτέλεσμα το πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού να «ξυστεί» πάνω σε μια προβλήτα και να «σκίσει» τη μια πλευρά της κατά μήκος δύο μέτρων.

«Πήγε να μπει μέσα τον πήρε ο αέρας, βγήκε για να προλάβει, αλλά κατά την έξοδό του ακούμπησε σε έναν προβλήτα που είναι από την αντίθετη πλευρά και σκίστηκε εκεί.» ανέφερε χαρακτηριστικά στο OnAlert.

Σε κάθε περίπτωση η ίδια πηγή ενημέρωσης υπογράμμιζε με σημασία ότι η ζημιά είναι στα ανώτερα τμήματα του «σώματος» του πλοίου και όχι χαμηλά. Υπογράμμιζε μάλιστα με νόημα τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή που επέτεινε το σκοτάδι.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχει γίνει ένα σκίσιμο που εντός δύο ημερών μπορεί να αποκατασταθεί» και πρόσθετε: » Ένα πλοίο, με αέρα, νύχτα που παει να δέσει μετά από την επιστροφή προγραμματισμένων δοκιμών, είναι ένα ενδεχόμενο που δεν μπορεί να αποφευχθεί»

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πηγές ενημέρωσης του ελληνικού Πενταγώνου, το αρματαγωγό «Λέσβος» έκανε δοκιμές, μετά την επισκευή μηχανικών προβλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα