20 Απριλίου 2024 / 1:28 μμ
20 Απριλίου 2024 / 1:28 μμ

Ατυχη η Ελληνική οικονομία – Πάει πίσω η έξοδος στις αγορές

από fimotro

Τέτοια ατυχία πραγματρικά δεν υπάρχει. Πάνω που η αγορά και οι τράπεζες περίμεναν να αλλάξει προς το καλύτερο κλίμα στην οικονομία με την έξοδο στις αγορές και το χρηματιστήριο να φτάσει ίσως και να ξεπεράσει τις 1.000 μονάδες ήρθαν εξαιρετικά δυσάρετσες στα ξένα χρηματιστήρια για να τα αλλάξει όλα προς το χειρότερο! Καταρρέουν τα ασιατικά αλλά και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ελεύθερη πτώση των 1.175 μονάδων που κατέγραψε χθες το βράδυ ο Dow Jones.​ Ειδικότερα, στο χρηματιστήριο της Wall Street, επικράτησε πανικός, καθώς οι δείκτες έκλεισαν με σημαντική πτώση έπειτα από πολλούς μήνες ευφορίας, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν παγκοσμίως τα χρηματιστήρια.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται στο άνοιγμα και ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να επηρεάζεται αρνητικά από το sell off που εκδηλώνεται στις διεθνείς αγορές.

Εν τω μεταξύ, στον απόηχο των πιέσεων στα χρηματιστήρια, η Αθήνα αποφάσισε την αναβολή της νέας εξόδου στις αγορές. Οι σύμβουλοι του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, φέρεται να συνέστησαν «υπομονή» όσον αφορά στην έκδοση του 7ετους ομολόγου​, καθώς με το κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές το εγχείρημα θεωρείται «υψηλού ρίσκου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα