28 Μαρτίου 2024 / 2:17 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 2:17 μμ

Ασκήσεις πολέμου με πραγματικά πυρά πραγματοποιεί η Βόρεια Κορέα

από fimotro

Σε ασκήσεις πυροβολικού μεγάλης κλίμακας προχώρησε την Τρίτη η Βόρεια Κορέα, τιμώντας αφενός τη συμπλήρωση 85 ετών από την ίδρυση των ενόπλων δυνάμεών της, αφετέρου αποστέλλοντας μήνυμα στις ΗΠΑ όπως εκτιμούν αναλυτές.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap πρακτορείο επικαλείται πηγή της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης για τις ασκήσεις, η οποία δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για μετακίνηση μονάδων πυροβολικού της Βόρειας Κορέας, αλλά και για τη διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά, γύρω από την Γονσάν που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της χώρας. Ωστόσο, η αναφορά αυτή δεν επιβεβαιώθηκε άμεσα από το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Τα σενάρια ενός ενδεχόμενου χτυπήματος στη Βόρεια Κορέα από τις ΗΠΑ έχουν αρχίσει να εντείνονται τις τελευταίες ώρες, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ κάλωσε σύσσωμη τη Γερουσία σε συμβούλιο την Τετάρτη, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση και τα σχέδια της κυβέρνησης απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ.

Όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο, την Τετάρτη θα συγκεντρωθούν οι 100 γερουσιαστές της αμερικανικής Γερουσίας, οι οποίοι θα ακούσουν από τα στόματα του υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον και του υπουργού Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, το τι μέλλει γενέσθαι και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της Πιονγκγιάνγκ και της ηγεσίας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Κιμ Χονγκ-Κιαν, ειδικός απεσταλμένος της Νότιας Κορέας για ζητήματα ειρήνευσης κι ασφάλειας στην Κορεατική Χερσόνησο, δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε τρόπους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη συνεργασία της Κίνας και της Ρωσίας, για την αντιμετώπιση της απειλής από τη Βόρεια Κορέα.

Δεδομένου ενός ενδεχομένου ενός πλήγματος στην Πιονγκγιάνγκ από τις ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα μεταφέρουν στρατεύματα στα σύνορα για να συγκρατήσουν ένα ενδεχόμενο μεταναστευτικό κύμα από τη χώρα αυτή. Το Πεκίνο έχει συστήσει να επικρατήσει “ψυχραιμία” από ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα