25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Βομβαρδισμός μηνύσεων από τους εμπλεκόμενους στη δικογραφία!…

από fimotro

Τώρα αρχίζει το… πάρτι λένε δεξιά και αριστερά οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Novartis. Εκτός του Σαμαρά και Γεωργιάδη στον… χορό των μηνύσεων μπαίνουν οι Πικραμμένος, Βενιζέλος, Αβραμόπουλος και Λυκουρέντζος, ενδεχομένως να ακολουθήσουν και άλλοι εμπλεκόμενοι με αποτέλεσμα το πολιτικό θερμόμετρο να ανεβαίνει στα ύψη. Άγνωστο είναι τι θα κάνουν και τα άλλα μη πολιτικά πρόσωπα τα οποία κατονομάζονται από τους προστατευμένους μάρτυρες ότι πήραν συγκεκριμένα ποσά μέσα σε σακούλες ή χωρίς αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Σαμαράς, σε δήλωσή του, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Δ.Παπαγγελόπουλου. «Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου. Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ. Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου. Τώρα θα καταλάβουν κι εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους», ανέφερε ο πρώην Πρωθυπουργός. Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος προαναγγέλλει κατάθεση μηνύσεων και αγωγών σε βάρος των «φυσικών και ηθικών αυτουργών αυτής της ελεεινής σκευωρίας». Στην αντεπίθεση βγαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης και απειλεί με μηνύσεις, μετά την εμπλοκή του ονόματός του στη δικογραφία. Μάλιστα, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Α. Γεωργιάδης διερωτήθηκε εάν είναι λογικό οι υπουργοί να γνωρίζουν καταθέσεις μαρτύρων πριν αυτές δημοσιευτούν.

Επί της ουσίας τώρα,Αμέσως μετά την κατάθεση της δικογραφίας στη Βουλή, οι εκπρόσωποι των κομμάτων είχαν τη δυνατότητα να μελετήσουν τη δικογραφία μεγέθους 7.000 σελίδων σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του κοινοβουλίου.

Σε αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνονται στοιχεία για μίζες μέσα σε βαλίτσες, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε φακέλους και εταιρίες που παρείχαν εικονικές υπηρεσίες για να διοχετεύσουν τα χρήματα σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές που έχουν γνώση της δικογραφίας, ως κεντρικό πρόσωπο εμφανίζεται ο κ. Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος και ισχυρός άνδρας της Novartis, o οποίος θυμίζοντας την εποχή των «πάμπερς» φέρεται να μοίραζε παντού μίζες.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έπαιρνε βαλίτσες με χρήματα μέσα στο Μαξίμου και ο κ. Παναγιώτης Πικραμένος «ζεστά λεφτά».

Σύμφωνα με στελέχη που έχουν γνώση της δικογραφίας και, πάντοτε, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος φέρεται ως υπουργός Υγείας να είχε επιχειρήσει να παρασύρει τον πρώην πρωθυπουργό για να γίνει, το 2009, μεγάλη παραγγελία εμβολίων. Απαντώντας, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως πρόκειται για «απόλυτη γελοιότητα. Απορώ πώς οι ανώνυμοι κουκουλοφόροι δεν είπαν ότι εκτός από τον Κώστα Καραμανλή δωροδοκήθηκα για να παρασύρω τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και τα παγκόσμια ΜΜΕ, όταν ξεκίνησε η επιδημία της γρίπης, και μάλιστα μέσω φιλικού προσώπου του πρώην πρωθυπουργού».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος έπαιρνε μίζες σε βαλίτσες μάρκας «Samsonite», ενώ μέσω εταιριών διοχετεύονταν χρήματα στον πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη δικογραφία φέρεται να υπάρχει και αλληλογραφία με το FBI, γενικού περιεχομένου, που είναι αμφίβολο εάν και σε ποιό βαθμό μπορεί να αξιοποιηθεί.

Επίσης, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η δικογραφία περιλαμβάνει 20 καταθέσεις, εκ των οποίων τρεις είναι προστατευόμενων μαρτύρων. Πρόκειται για τους μάρτυρες που κατέθεσαν στοιχεία αναφορικά με δέκα πολιτικά πρόσωπα, δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς. Στις καταθέσεις τους κάνουν λόγο για μίζες 50 εκατ. ευρώ που φέρονται ότι διακινήθηκαν στα πολιτικά πρόσωπα. Εξ αυτών, τα 40 εκατ. ευρώ αφορούν την περίοδο πριν από το 2010 (στην υπόθεση των εμβολίων) και τρία πολιτικά πρόσωπα.

Πέρα από τους δέκα πολιτικούς, οι τρεις μάρτυρες εμπλέκουν στις καταθέσεις τους άλλα 20 άτομα: πρώην γενικοί γραμματείς υπουργείων, μέλη επιτροπών κοστολόγησης φαρμάκων και τρεις σύμβουλοι/συνεργάτες πρωθυπουργών. Οι ίδιοι μάρτυρες εκτιμούν ότι η ζημία για το ελληνικό Δημόσιο (στο σύνολο των φαρμακευτικών εταιρειών) αγγίζει τα 23 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3 αφορούν τη Novartis.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα