20 Απριλίου 2024 / 5:27 πμ
20 Απριλίου 2024 / 5:27 πμ

Αρουραίοι αποκαλαμβάνουν το θυμαρίσιο… μέλι της ΕΡΤ – Μπράβο στο κανάλι της Βουλής (βίντεο)

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π. ([email protected])

H ΕΡΤ είναι ένα «κιούπι» γεμάτο μέλι με πολλές τρύπες! Μέσα από τις τρύπες μπαινοβγαίνουν πολλοί αρουραίοι και τρώνε κρυφά… μέλι. Με την πάχυνση όμως από το πολύ μέλι, κάποιοι δεν μπορούν να βγουν από τις τρύπες και συνεχίζουν να τρώνε, αποκτώντας πλεονέκτημα! Έτσι αντί να μπαινοβγαίνουν από τις τρύπες, έχουν «νόμιμη» πρόσβαση στο μέλι με ειδική κάρτα εισόδου από την κεντρική είσοδο στο κιούπι που τους εφοδιάζει η διοίκηση της ΕΡΤ και τα στελέχη της!!!

Αυτή την εκδοχή είχε δώσει μετά τη μεταπολίτευση ο πρώτος πρόεδρος της ΕΡΤ Ι.Μ.Παναγιωτόπουλος-τον είχαν επισκεφθεί συνδικαλιστές για να καταγγείλουν οικονομικά σκάνδαλα-ο πνευματικός αυτός άνθρωπος και φιλόσοφος τον οποίο είχε διορίσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για να διοικήσει τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, την κρίσιμη εκείνη περίοδο. Ο ίδιος μετά από λίγο χρονικό διάστημα κατάλαβε τι ακριβώς συμβαίνει στην ΕΡΤ και ζήτησε να τον απαλλάξει.

Από τότε πέρασαν κάποιες δεκαετίες, αλλά δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα. Αν και πέρασαν από το ραδιομέγαρο μεγάλες προσωπικότητες-Χορν, Μπακογιάννης, Λάμψας, Χατζηδάκις, Ρωμαίος, Χαλάτσης κ.α- ελάχιστα κατάφεραν. Οι αρουραίοι πάντα, με την συμμετοχή της διοίκησης και των πολιτικών, έβρισκαν τον τρόπο να μπαίνουν στο κιούπι με το μέλι. Και μάλιστα τι μέλι!!! Θυμαρίσιο-βασιλικός πολτός!!!

Με άσχετες διοικήσεις που διόριζαν οι κυβερνήσεις και δοτές επιτροπές προγράμματος, οι επικεφαλής του φορέα αποκτούσαν τον έλεγχο σε όλα τα στάδια λειτουργίας της ΕΡΤ και το θυμαρίσιο μέλι. Ρουσφέτια, κουμπαριές, γνωριμίες, πολιτικές-κομματικές παρεμβάσεις και υπερκοστολογήσεις προγραμμάτων, έδιναν σε αρουραίους παράνομα οικονομικά προνόμια.

Αυτά λοιπόν τα παράνομα οικονομικά προνόμια των αρουραίων η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ με την ανοχή του Μαξίμου τα έχει κάνει θεσμό!!! Σε παλαιότερες αναρτήσεις μας, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σε υπερκοστολογήσεις εκπομπών και προγραμμάτων, μία, δύο η και τρεις φορές πάνω από το κανονικό κόστος μιας εκπομπής.

Ανήμερα λοιπόν των Θεοφανείων, κάνοντας ζάπινγκ στη μία το μεσημέρι σε μια ακριτική περιοχή της χώρας, έπεσα στην εκπομπή της ΕΡΤ «Το Αλάτι της γης». Μια παραδοσιακή εκπομπή, «καμάρι» του Λάμπη Ταγματάρχη και της Ισαβέλλας Σασλόγλου, με κόστος στην πρώτη φάση διοίκησης του Λάμπη Ταγματάρχη επί ΠΑΣΟΚ 2010, με 35.000 χιλιάδες ευρώ. Με την εκ νέου ανάληψη καθηκόντων Ταγματάρχη, μετά από επικρίσεις για υψηλό κόστος την κατέβασε στις 25 χιλιάδες ευρώ. Να σημειώσουμε, ότι η εκπομπή αυτή, προ Ταγματάρχη ήταν εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ με τον Παναγιώτη Μυλωνά και κόστος 2-3 χιλιάδων ευρώ. Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί τόσα χρήματα «Το αλάτι της γης»; Τα κρασιά, το τσιμπούσι και τα φαγητά τω ν προσκεκλημένων ανεβάζουν τόσο πολύ το κόστος;

Την ίδια ώρα έπεσα πάνω στο κανάλι της βουλής, βλέποντας μια νέα παραδοσιακή εκπομπή με το ίδιο περιεχόμενο «Από τόπο σε τόπο» πολύ υψηλού επιπέδου μαγνητοσκοπημένη σε μια παραλία, με χορούς τραγούδια και παραδόσεις των Ελλήνων.

Σήμερα λοιπόν Δευτέρα, επικοινώνησα με το κανάλι της βουλής για να τους δώσω συγχαρητήρια και να μάθω το κόστος παραγωγής. Ενημερώθηκα ότι η εκπομπή αυτή είναι μια νέα παραδοσιακή εκπομπή του καναλιού της βουλής που θα συνεχιστεί με παραγωγό και παρουσιαστεί τον Χρήστο Μυλωνά με μηδενικό κόστος. Θα είναι μια σειρά εκπομπών που θα προβάλουν τα ήθη, τα έθιμα και την πολιτιστική κληρονομιά μας, ταξιδεύοντας στην ελληνική περιφέρεια.

Τα έξοδα των δυο χιλιάδων περίπου ευρώ που κόστισε η πρώτη εκπομπή, ήταν προσφορά της δημοτικής αρχής της περιοχής. Έτσι θα συνεχίσει το κανάλι την παραδοσιακή μουσική εκπομπή στην ύπαιθρο.

Σε όλους τους συντελεστές και το κανάλι της βουλή αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Μήπως η ΕΡΤ πρέπει να καταργήσει «Το αλάτι της γης» και να προβάλλει την εκπομπή του καναλιού της βουλής «Από τόπο σε τόπο» και να έχει και κέρδος τα 25… ψωροχιλιάρικα που μοιράζονται οι αρουραίοι από το θεσμοθετημένο κιούπι με το μέλι;

Μπορούν ακόμη οι τηλεθεατές να συγκρίνουν το «Αλάτι» των καλοφαγάδων με τα 25.000 ευρώ, με την πάλε ποτέ εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κυριακή στο Χωριό». Εσωτερική παραγωγή, με κόστος 2-3 χιλιάδων, που είχε αγαπήσει όλη η Ελλάδα και ο απανταχού της γης ελληνισμός. Η ΕΡΤ, πρέπει άμεσα να την επαναφέρει. Τέτοιες εκπομπές δεν πρέπει να λείπουν από τη δημόσια τηλεόραση. Δείτε τώρα πως γινόταν, γίνεται και θα γίνεται το φαγοπότι από τους αρουραίους!

Η εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά», ξεκίνησε στην ΕΡΤ επί Παναγόπουλου με 67.000 ευρώ, βαρυστομαχιά!!!. Ο Ταγματάρχης επί ΠΑΣΟΚ το 2010, μετά από επικρίσεις την πήγε στις 40.000 για να ελαφρύνει λίγο το στομάχι. Στο ιδιωτικό κανάλι, που προβάλλεται τώρα κάθε Σάββατο, το κόστος βρίσκεται σε μονοψήφιο νούμερο και θεωρείται και πάλι ακριβό πρόγραμμα.

Σήμερα οι εκπομπές στην ΕΡΤ, δίνονται με γνώμονα τα ρουσφέτια τις «μάσες», τις γνωριμίες τους κομματικούς και μη αρουραίους που έχει θεσμοθετήσει η διοίκηση με τη βοήθεια ημετέρων. Μα θα μου πείτε ότι υπάρχουν και εκπομπές με 2, 3, 5 η και 8 χιλιάρικα. Συμφωνώ, αλλά αυτά είναι κόκαλα για τους παρακατιανούς να μην φωνάζουν. Και όσοι γνωρίζουν από τηλεόραση καταλαβαίνουν.

Το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, διαθέτει ότι καλύτερο σε έμψυχο υλικό, αλλά επιβιώνουν οι «δήθεν» κομματικοί αρουραίοι!!! Με το θυμαρίσιο μέλι που τρώνε, την έχουν μετατρέψει σε ένα κυβερνητικό φερέφωνο, και θεαματικότητα 5-6% προβάλλοντας και προπαγανδίζοντας το κυβερνητικό έργο(!).

Δείτε όμως την εκπομπή της βουλής «Από τόπο σε τόπο» με το κόστος των 2.000 ευρώ και τα 25.000 ευρώ «Το αλάτι της γης» και βγάλτε Τα συμπερασματα σας.

Ποιοι άραγε μπαινοβγαίνουν στο κιούπι με το θυμαρίσιο μέλι και το απολαμβάνουν δοκιμάζοντας ακόμη και βασιλικό πολτό; Ας το ψάξει ο εισαγγελέας!

ΒΟΥΛΗ: «Από τόπο σε τόπο». Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα