29 Μαρτίου 2024 / 11:20 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 11:20 πμ

Από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στον Δυτικό κόσμο η Ελλάδα…

από fimotro

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να γίνονται σοβαρές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες για να παταχθεί η διαφθορά στην Ελλάδα, στην πραγματικότητα όμως η βελτίωση δεν είναι ορατή. Στην 59η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τις πιο αδιάφθορες χώρες για το 2017, βρέθηκε η Ελλάδα, με βάση την ετήσια έρευνα της Transparency International.
Η έκθεση κατατάσσει τα κράτη λαμβάνοντας υπόψη τον δείκτη «Corruption Perceptions Index», ο οποίος αποτελεί μία σειρά από σχετικούς παράγοντες, όπως οι νόμοι περί διαφάνειας κλπ.
Το ανώτατο όριο βαθμολόγησης είναι το 100, ενώ δεν υπάρχουν αρνητικές τιμές.
Όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, οι πιο αδιάφθορες χώρες του κόσμου είναι η Νέα Ζηλανδία, η Δανία, η Φινλανδία, η Νορβηγία, η Ελβετία και η Σουηδία.

Σε αντίθετο κλίμα, στις έξι τελευταίες θέσεις (με φθίνουσα σειρά) κατατάχθηκαν το Σουδάν (16 μονάδες), η Υεμένη (16), το Αφγανιστάν (15), η Συρία (14), το Νότιο Σουδάν (12) και η Σομαλία (9).
Σε ό,τι αφορά ειδικά τις χώρες της Δύσης, η Ελλάδα κρίνεται ως μία εκ των πιο διεφθαρμένων χωρών, με επίδοση 48 μονάδες.
Ιταλία, Σλοβακία πέτυχαν σκορ 50 μονάδων, ενώ εξίσου χαμηλή είναι και η επίδοση της Κροατίας, ήτοι 49 μονάδες.
Οι δυτικές χώρες που κρίνονται εξίσου διεφθαρμένες ή πιο διεφθαρμένες από την Ελλάδα, είναι η Ρουμανία (48), το Μαυροβούνιο (46), η Ουγγαρία (45), η Λευκορωσία (44), η Βουλγαρία (43), η Σερβία (41), η Τουρκία (40), το Κόσοβο (39), η Αλβανία (38), η Βοσνία και Ερζεγοβίνη (38), η πΓΔΜ (35), η Ουκρανία (30) και το Μεξικό (29).
Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα