28 Μαρτίου 2024 / 11:23 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:23 πμ

Από λάθος σε λάθος η διοίκηση της ΕΡΤ- Διαλύει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων! (βίντεο)

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

«Πάμε για ύπνο Κατερίνα» Λαϊκό άσμα.

Αγαπητό Fimotro,
Φαίνεται ότι εκεί στο ραδιομέγαρο, έχουν κάποια χρόνια… ασθένεια ανικανότητας που μεταδίδεται από διοίκηση σε διοίκηση και δεν μπορούν να θεραπεύσουν παθογένειες του παρελθόντος και να κάνει η ΕΡΤ ένα νέο τελεοπτικό ξεκίνημα. Ούτε η Αγία Παρασκευή που είναι δίπλα τους δεν μπορεί να τους σώσει και πέφτουν από λάθος σε λάθος… Τέτοια ανικανότητα…

Θα θυμούνται οι φίλοι που μας διαβάζουν, την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν πληροφορίες ότι η διοίκηση αναζητά παρουσιαστή/τρια ειδήσεων για το κεντρικό δελτίο. Μάλιστα κάνοντας λογοπαίγνιο γράφαμε όποιος περνάει έξω από το ραδιομέγαρο ας κάνει μια στάση μπορεί να ανοίξει η τύχη του, διότι οι εγκέφαλοι που βρίσκονται μέσα στο κτίριο δεν μπορούν να ανακαλύψουν ένα ταλέντο στους 2.500 περίπου εργαζόμενους στην ΕΡΤ.

Όταν λοιπόν δεν έχουν αυτή την ικανότητα, τι διοίκηση να κάνουν, οι άνθρωποι είναι για τα «μπάζα». Κατά την προσωπική μας ταπεινή άποψη, γνωρίζοντας μέσα στο ραδιομέγαρο πρόσωπα και γεγονότα, υπάρχουν ικανότατα άτομα που μπορούν να σταθούν με αξιοπρέπεια στο γυαλί και να φτάσουν πολύ ψηλά.

Όταν ξεκίνησε η επαναλειτουργία της ΕΡΤ μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την τοποθέτηση Ταγματάρχη επικεφαλής του φορέα είχαμε κρατήσει αρνητική στάση πιστεύοντας ότι υπάρχουν άλλοι ικανότεροι και όχι ανακύκλωση προσώπων από το παρελθόν να αναλάβουν το τιμόνι του ραδιομεγάρου.

Όταν πάλι αποφασίστηκε να παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Πάνος Χαρίτος, ένας εξαίρετος δημοσιογράφος και καλό παιδί, μπαρουτοκαπνισμένος, είπαμε ότι είναι λάθος επιλογή. Δεν ήτανε το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση. Παρά τη δικαιωσή μας η διοίκηση τον κράτησε μέχρι που κατάλαβε το λάθος της.

Τώρα προχωράει σε δεύτερο τραγικότερο λάθος. Επιλέγει ένα άλλο πρόσωπο για να οδηγήσει το δελτίο της ΕΡΤ σε αφανισμό! Επέλεξε λοιπόν ένα νέο παιδί, το Νίκο Παναγιωτόπουλο, ευγενέστατο, όπως το έχω δει μπροστά στο γυαλί, αλλά καμία σχέση με την τηλεόραση. Ως παρουσιαστής της «Αίθουσας σύνταξης» δεν έπεισε ότι έχει τηλεοπτικές ικανότητες. Δεν πείθει, δεν σε καθηλώνει μπροστά στην μικρή οθόνη. Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται, η ροή του λόγου, το παίξιμο των χειλιών του η φωνή-πολλές φορές φαίνεται να βγαίνει από τη μύτη-και ο τρόπος έκφρασης δεν αφήνουν περιθώρια επιτυχίας παρά το γλυκό πρόσωπο που διαθέτει. Η επιλογή είναι λάθος και θα φανεί σύντομα. Κάποιος πρέπει να μιλήσει στους επικεφαλής για τη «Rexona».

Η διοίκηση μετά το χοντρό αυτό λάθος κάνει και δεύτερο. Θα πλαισιώνει λέει το δελτίο ειδήσεων με σχολιαστές! Πρέπει να θυμίσω στη διοίκηση, ότι τη δεκαετία του ΄90 η ΕΡΤ είχε πραγματικούς σχολιαστές με κύρος για συγκεκριμένα θέματα και γεγονότα όπως τους: Στάθη Ευσταθιάδη(έφυγε πρόσφατα από τη ζωή), Νικολάου, Δρόσο, Μαθιόπουλο και άλλοι, όχι «γιαλαντζί», που μιλούν επί παντός επιστητού!!! Σχολιαστές είναι η νέα μόδα των καναλιών που υιοθετεί και η ΕΡΤ μέσα από θεατρικά η άλλα παραθυρόφυλλα. Ω! τι θαύμα!!!

Λες και ο Έλληνας δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του και περιμένει το «σχολιαστή» να του μιλήσει για χρέος, διαπραγμάτευση, εξαθλίωση και φτώχεια. Βλέπετε ο αρμόδιος υπουργός ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών, ενημέρωσης και προπαγάνδας έχει άλλες ασχολίες.

Δεν ενδιαφέρεται πλέον για την ΕΡΤ, την έχει εγκαταλείψει. Έβαλε γραβάτα… πήρε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μαζί το συνεταιράκι του Πάνο Καμμένο και πήγαν για τουρισμό στις ΗΠΑ. Έτσι το ακυβέρνητο πλοίο χτυπάει στα βράχια. Θα βρεθεί κάποιο ρυμουλκό να το τραβήξει πριν διαλυθεί;

Η κυβέρνηση πρέπει να ξανασκεφθεί την ΕΡΤ αν θέλει να την σώσει και να στείλει στο ραδιομέγαρο το «ναυαγοσώστη» Βασίλη Μουλόπουλο ως ειδικό και να φύγει από τον ΔΟΛ. Ο άνθρωπος έχει εμπειρία. Πρόεδρος Αυγής, υποψήφιος στο ΕΣΡ, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, δεκαετίες στο συγκρότημα Λαμπράκη.

Εμείς ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην προσπάθεια της διοίκησης και αφιερώνουμε στο ΔΣ, διευθύνοντα σύμβουλο, γενικούς διευθυντές και σχολιαστές που αναλαμβάνουν δράση ότι καλύτερο. Είτε λέγεται Ταγματάρχης, Τσακνής, Ισαβέλα, Λουριδάς, Τσούτσιας ή ακόμη «Κατερίνα» και αφιερώνουμε το άσμα «Πάμε για ύπνο Κατερίνα» που τραγουδάει ο Γιάννης Πάριος μήπως και ξυπνήσουν πριν πληρώσουν «ακριβά» τις επιλογές τους!

Βιντεο ΕΔΩ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα