29 Μαρτίου 2024 / 5:33 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 5:33 μμ

Απόβαση Ινδών στο Μαραθών – Τι σχεδιάζει ο Ηλίας Ψινάκης

από fimotro

Φιλόδοξα σχέδια για το Μαραθώνα έχει ο Ηλίας Ψινάκης. Η κυβέρνηση γλυκοκοιτάζει τις ξένες επενδύσεις στον τομέα του κινηματογράφου και, συγκεκριμένα, από την Ινδία, την Κίνα και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News. Στο στόχαστρο των ξένων επενδύσεων έχει ήδη μπει η Σύρος και ο Μαραθώνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εντός των επόμενων ημερών, πρόκειται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ένα νομοσχέδιο που θα διευκολύνει τις κινηματογραφικές επενδύσεις, δίνοντας φορολογικά κίνητρα, ώστε η Ελλάδα να γίνει χώρα «φιλική προς τις ταινίες» (“film friendly”).

Ινδοί μεγιστάνες, με ιδιαίτερα δυναμική παρουσία στον χώρο του θεάματος, έχουν ήδη βρει κινηματογραφικό…καταφύγιο στον Μαραθώνα, έχοντας εντοπίσει κτίρια που θα μετατρέψουν σε κινηματογραφικά στούντιο για να ξεκινήσουν να γυρίζουν ταινίες παγκόσμιας προβολής.

Ο δήμαρχος του Μαραθώνα, μάλιστα, Ηλίας Ψινάκης, έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του δημόσια, ώστε να αξιοποιηθεί η περιοχή και να ληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε ο δήμος να φιλοξενήσει ξένες παραγωγές.

Αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, τότε δεν αποκλείεται οι Ινδοί να έρθουν στον Μαραθώνα και να τον μετατρέψουν σε Bollywood αλά ελληνικά.

Σχολή κινηματογράφου στη Σύρο

Αντίστοιχα, στη Σύρο, Αμερικανοί θέλουν να δημιουργήσουν ένα στούντιο και μια κινηματογραφική σχολή, έχοντας προϋπολογισμό περίπου 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Καταξιωμένοι παραγωγοί και σκηνοθέτες του Χόλιγουντ, σύμφωνα με τη Real News, έχουν ήδη καταθέσει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την πρότασή τους, με τον αντιπεριφερειάρχη Ελλάδος, κ. Γιώργο Λεονταρίτη, να τη θεωρεί «την πιο σοβαρή επενδυτική πρόταση που έχει κατατεθεί ποτέ για τη Σύρο».

Το πρότζεκτ αυτό ονομάζεται «Το ελληνικό κινηματογραφικό σχέδιο στη Σύρο».

Θυμίζουμε ότι στη χώρα μας έχουν γυριστεί σπουδαίες ταινίες, μεταξύ αυτών οι «Mamma Mia», «Ζορμπάς», «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», «Για τα μάτια σου μόνο», «Το παιδί και το δελφίνι», «Τα κανόνια του Ναβαρόνε», «Before Midnight» και «Mediterraneo».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα