23 Απριλίου 2024 / 11:29 μμ
23 Απριλίου 2024 / 11:29 μμ

Απο τις πιο ανασφαλείς πόλεις στην Ευρώπη η Αθήνα

από fimotro

Όχι ότι δεν το ξέραμε, απλά τώρα επιβεβαιώνεται και επισήμως, Ανάμεσα στις πιο ανασφαλείς πόλεις της Ευρώπης κατατάσσεται η Αθήνα, αν και οι ευρωπαϊκές πόλεις θεωρούνται από τις πιο ασφαλείς στον κόσμο.

Σύμφωνα με την 18η ετήσια Quality of Living Survey της εταιρείας Mercer, που δημοσιεύει το Business Insider, η Αθήνα καταλαμβάνει μόλις την 124η θέση, όσον αφορά την ποιότητα ζωής συνολικά.

Πιο αναλυτικά, στην κορυφή όλων των πόλεων παγκοσμίως βρίσκεται η πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, και ακολουθούν το Όκλαντ και το Μόναχο.

Από τις πόλεις της βόρειας Αμερικής, στην υψηλότερη θέση βρίσκεται το Βανκούβερ, που βρίσκεται στην 5η θέση, ενώ η Σιγκαπούρη κατέχει τα πρωτεία στην Ασία, έχοντας την 26η θέση στην κατάταξη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η Mercer δημιουργεί επίσης κατάταξη σχετικά με την προσωπική ασφάλεια, βάσει εσωτερικής σταθερότητας, δεικτών εγκληματικότητας, επιδόσεων των αρχών και σχέσεων με τις γειτονικές χώρες. Στην πρώτη θέση αυτής της κατάταξης βρίσκεται το Λουξεμβούργο και ακολουθούν η Βέρνη, το Ελσίνκι και η Ζυρίχη- και οι τρεις στην τρίτη θέση, μέσω ισοβαθμίας. Οι λιγότερο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο είναι η Βαγδάτη και η Δαμασκός, στην 230ή και την 229η θέση αντίστοιχα.

Η Αθήνα καταλαμβάνει την 124η θέση, λόγω της πολιτικής και οικονομικής αναταραχής, που είχαν αποτέλεσμα διαδηλώσεις τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας (τη στιγμή που, όσον αφορά στην ποιότητα ζωής, βρίσκεται στην 87η θέση).

Άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι πόλεις, όπου τα τελευταία χρόνια έλαβαν χώρα τρομοκρατικές επιθέσεις ή κοινωνική αναταραχή βρίσκονται υψηλότερα, όπως το Παρίσι (71η θέση), το Λονδίνο (72η) και η Μαδρίτη (84η).

Εκτός από την Αθήνα, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Κίεβο και τη Μαδρίτη, οι άλλες 10 λιγότερο ασφαλείς πόλεις στην Ευρώπη είναι το Βελιγράδι (131η θέση), η Σόφια (118η), η Βουδαπέστη (93η), η Ρώμη (82η), η Ρίγα (82η), το Ζάγκρεμπ (79η) και το Βουκουρέστι (79η).

Στην ευρύτερη περιοχή μας, χαμηλά στην κατάταξη βρίσκονται το Κίεβο (189η θέση), η Αγία Πετρούπολη (197η) και η Μόσχα (206η θέση).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα