29 Μαρτίου 2024 / 5:21 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 5:21 μμ

Αποχώρησε το ΚΚΕ από την προανακριτική για Novartis

από fimotro

Αποχώρησε το ΚΚΕ από την προανακριτική επιτροπή που ερυνά την υπόθεση της Νovartis.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος κατήγγειλε ότι η επιτροπή δεν μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης.

«To KKE από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι με τη στάση του δεν θα νομιμοποιούσε παιχνίδια για τη συγκρότηση και λειτουργία της ειδικής προκαταρκτικής επιτροπής. Η παρελκυστική τακτική, οι εκφυλιστικές διαδικασίες και λογικές δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι για τη συμμετοχή του ΚΚΕ στη συγκεκριμένη διαδικασία» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην επιτροπή, Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Είχαμε τονίσει ότι η προκαταρκτική επιτροπή είναι πολιτικό όργανο με εισαγγελικές αρμοδιότητες, αλλά μπορεί και πρέπει να εξετάσει όλες τις κατηγορίες, ακόμη και αυτές που μπορεί τυχόν να έχουν παραγραφεί, με τον απαράδεκτο νόμο περί ευθύνης υπουργών, αλλά και σύνολο των ζητημάτων που αφορούν την υπόθεση, χωρίς εμπόδια, χωρίς καμία δικαιολογία.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συζητούν το ζήτημα της αρμοδιότητας, ή μη, της επιτροπής για τα συγκεκριμένα ζητήματα και σε αυτή την παρελκυστική προσπάθεια βρίσκουν, δυστυχώς, στήριξη και από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όταν επαναφέρουν το ζήτημα περί ακυρότητας συγκρότησης της επιτροπής» σημείωσε ο κ. Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε: «Εμείς αποχωρούμε από τη συγκεκριμένη διαδικασία, ωστόσο θα παρακολουθούμε τη λειτουργία της επιτροπής. Εφόσον επανεξετάσει τη στάση της και μπει στην ουσία της υπόθεσης, που σημαίνει πλήρη εξέταση των στοιχείων, εξέταση όλων των μαρτύρων ακόμη και των προστατευόμενων με τη φυσική τους παρουσία και το ονοματεπώνυμό τους, και μετά των φερόμενων ότι έχουν εμπλοκή στα συγκεκριμένα αδικήματα, μόνο σε αυτή την περίπτωση θα ξανασκεφτούμε, ενδεχομένως τη στάση μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα