29 Μαρτίου 2024 / 10:58 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 10:58 πμ

Αποσύρονται από την Παλμύρα οι τζιχαντιστές

από fimotro

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αποσύρθηκαν από την αρχαία πόλη της Παλμύρας. Οι τζιχαντιστές είχαν θέσει και πάλι υπό τον έλεγχό τους την πόλη το Σάββατο. Ωστόσο, μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς από τη ρωσική αεροπορία, οι τζιχαντιστές άρχισαν να φεύγουν από την πόλη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι σφοδροί βομβαρδισμοί της ρωσικής αεροπορίας στη διάρκεια της νύχτας εναντίον της Παλμύρας ανάγκασαν τους τζιχαντιστές του ΙΚ να αποσυρθούν σήμερα τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά την είσοδό τους στην πόλη», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών σκοτώθηκε από τις αεροπορικές επιδρομές, πρόσθεσε, χωρίς όμως να είναι σε θέση να διευκρινίσει πόσοι.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε θέσει υπό τον έλεγχό του την Παλμύρα τον Μάιο του 2015 και είχε εκδιωχθεί από την πόλη τον Μάρτιο του 2016 με τη βοήθεια της Ρωσίας.

Την Πέμπτη εξαπέλυσε νέα επίθεση για την ανακατάληψη της πόλης αυτής που περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Η επιστροφή του ΙΚ στην Παλμύρα έγινε την ώρα που ο συριακός στρατός σφίγγει τον κλοιό γύρω από τους αντάρτες στο ανατολικό Χαλέπι, το οποίο πλέον ελέγχει σε ποσοστό 85%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα