18 Απριλίου 2024 / 7:53 μμ
18 Απριλίου 2024 / 7:53 μμ

Απορρίφθηκε μια ακόμα αίτηση αποφυλάκισης του Τσοχατζόπουλου

από fimotro

Κλειστή εξακολουθούν να κρατούν την πόρτα της φυλακής για τον πρώην Υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας.

Για τέταρτη φορά απέρριψαν αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του πρώην Υπουργού, ο οποίος δεν ήταν παρών στο εδώλιο να ακούσει την απορριπτική απόφαση, καθώς νοσηλεύεται από το βράδυ της Δευτέρας στο Αττικό Νοσοκομείο.

Το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε την αίτηση του πρώην Υπουργού που ζητούσε την αναστολή εκτέλεσης ποινής του.

Είχε προηγηθεί απορριπτική εισήγηση της Εισαγγελέως της έδρας η οποία υποστήριξε ότι ναι μεν ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ωστόσο η συνέχιση της κράτησής του δεν θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως αυτή ορίζεται από το νόμο.

“Δεν προκύπτει ότι η βλάβη θα είναι δυσανάλογη, εάν παραμείνει φυλακισμένος ο κατηγορούμενος, όταν μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας μέσα σε λίγες ώρες είδαμε ότι μπορεί να διακομιστεί σε νοσοκομείο”, ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην Υπουργού κατέθεσαν σήμερα ιατρική γνωμάτευση του Αναπλ. Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Χρήστου Κλωνάρη, σύμφωνα με την οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει αφανίσει επικίνδυνο φλεβικό έλκος στο πόδι, παρουσιάζει δυσκολία στη βάδιση και κρίνεται αναγκαία η άμεση εισαγωγή του σε νοσοκομείο.

“Χωρίς άμεση θεραπεία και εξειδικευμένη χειρουργική αντιμετώπιση η κλινική του κατάσταση θα επιδεινωθεί τόσο σε τοπικό επίπεδο του άκρου (επιδείνωση φλεγμονής, εξάπλωσή του έλκους), όσο και σε συστηματικό επίπεδο (πνευμονική εμβολή, σήψη, σηπτικό σοκ)”, καταλήγει το πόρισμα του Καθηγητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα