20 Απριλίου 2024 / 12:17 πμ
20 Απριλίου 2024 / 12:17 πμ

Απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης των Εκδόσεων Έθνος

από fimotro

Απορρίφθηκε με  απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση πτώχευσης της εταιρίας “Εκδόσεις Έθνος ΑΕ”, με βασικό μέτοχο την εταιρία Πήγασος (ιδιοκτησίας Μπόμπολα), η οποία εξέδιδε μέχρι πριν από λίγο καιρό τις εφημερίδες “Έθνος” και “Έθνος της Κυριακής”, πριν οι τίτλοι αυτοί περάσουν στον όμιλο DIMERA του Ιβάν Σαββίδη και επανεκδοθούν.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων, αντιτάχθηκαν στην αίτηση πτώχευσης και στο καθεστώς που όπως υποστήριξαν οδήγησε σε αυτή, θεωρώντας πως στην εταιρία υπήρξαν επιλεκτικές πληρωμές οφειλόμενων και αποζημιώσεων.

Το δικαστήριο απέρριψε τη διαδικασία λόγω έλλειψης πτωχευτικής περιουσίας.
Με άλλα λόγια δεν υπάρχει κανένα περιουσιακό στοιχείο για να προχωρήσει η εκκαθάριση,  δηλαδή τα χρήματα που απαιτούνται για να κινηθεί η διαδικασία. γιατι  σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρίας δεν υπάρχει καν η πτωχευτική περιουσία.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους αυτό αφενός δεν σημαίνει πως η εταιρία θα λειτουργήσει εκ νέου, αφετέρου όμως σημαίνει πωςπαραμένει ανοιχτή και τρέχουν οι υποχρεώσεις της προς εργαζόμενους (μισθοί, αποζημιώσεις κλπ) και άλλους πιστωτές και συνεπώς μπορούν να προβούν σε νέες δικαστικές κινήσεις για κατασχέσεις κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα