28 Μαρτίου 2024 / 7:38 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 7:38 μμ

Αποκαλύψεις σχετικά με το διαγωνισμό για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ προανήγγειλε ο Παύλος Πολάκης

από fimotro

«Τσουνάμι» αποκαλύψεων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας απόψε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.
Ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στον διαγωνισμό για προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και την δικαστική εξέλιξη, μετά από μήνυση των βουλευτών της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη και Κώστα Τζαβάρα.
«Προκηρύξαμε το διαγωνισμό για την κάλυψη των κενών κρεβατιών εντατικής, πέρυσι τον Μάιο, με χρηματοδότηση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, για 100 γιατρούς και 400 νοσηλεύτριες. Κατατέθηκαν 200 αιτήσεις γιατρών. Μάθαμε ότι κατά την διάρκεια της επεξεργασίας των αιτήσεων ακολουθείτο το παλαιό σύστημα από τον παραμηχανισμό που συνέχιζε να εμφιλοχωρεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλαδή, να κάνει μοριοδότηση με βάση τα μπιλιετάκια που είχε μάθει αυτός ο μηχανισμός να του στέλνουν στο παρελθόν», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «είχαμε ηθική, νομική και πολιτική υποχρέωση να ελέγξουμε αν ισχύουν αυτές οι κατηγορίες. Ζητήσαμε λοιπόν εμείς, και είναι τιμή μας και καμάρι μας που το κάναμε, από τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ να μας αποστείλει τους φακέλους και την κατάταξη που είχαν κάνει, για να δούμε αν όντως ισχύει. Και ω του θαύματος τι αποκαλύφθηκε; Ότι σε 205 αιτήσεις είχαν υπάρξει 88 «λάθος» μοριοδοτήσεις. Δηλαδή, άνθρωποι που δεν είχαν μεταπτυχιακό φαίνονταν να έχουν μεταπτυχιακό, άνθρωποι που είχαν μεταπτυχιακό, δεν είχαν μοριοδοτηθεί και λάθος χρόνοι προϋπηρεσίας και λάθος σειρά κατάταξης. Οι άνθρωποι που έκαναν τον έλεγχο λοιπόν, υπέδειξαν τις 88 περιπτώσεις και ζήτησαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ να τα διορθώσει. Και αυτό έγινε. Και η επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ αυτό έβγαλε, διότι για πρώτη φορά εφαρμόστηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ κριτήρια του ΑΣΕΠ και μοριοδότηση».
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στην εξέλιξη μετά τη μήνυση που είχαν καταθέσει κατά του Παύλου Πολάκη οι Άδωνης Γεωργιάδης και Κώστας Τζαβάρας. Και ανέφερε ότι αυτή υποβλήθηκε, επειδή η κυβέρνηση άγγιξε το… άγιο δισκοπότηρο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Παράλληλα, επισήμανε ότι ενώ αρχικά ο εισαγγελέας πρωτοδικών είπε ότι πρέπει να τεθεί στο αρχείο, η υπόθεση πήγε στον εισαγγελέα εφετών που ασκεί δίωξη για τρία κακουργήματα και ένα πλημμέλημα στους υπαλλήλους που έκαναν τον έλεγχο. «Αυτό έχει γίνει. Είναι ο ίδιος εισαγγελέας που αρχειοθέτησε την υπόθεση Siemens, ΟΣΕ και αυτός που χειρίστηκε το διεθνές ένταλμα του Χριστοφοράκου», είπε ο Παύλος Πολάκης.
Η απάντηση από τον Κώστα Τζαβάρα
«Με τη μήνυση που κατατέθηκε ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον εκείνων που εκτέλεσαν εντολή του αναπληρωτή υπουργού», είπε ο Κώστας Τζαβάρας και πρόσθεσε: «Εμείς δεν είχαμε στραφεί εναντίον των υπαλλήλων, αυτοί προέκυψαν από τη προδικασία. Επίσης, έχει προκύψει ότι από τις αρμοδιότητες που έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός στον αναπληρωτή, δεν υπάρχει πουθενά αρμοδιότητα που να ελέγχει και να εποπτεύει προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Από εκεί προκύπτει και το ζήτημα ότι, χωρίς κανένα δικαίωμα επενέβη και επεξεργάστηκε αρχεία και εφ’ όσον προκαλεί ζημία, προβλέπεται ότι τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος. Αυτά ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να τα αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη γενναιότητα και όχι να υβρίζει τους εισαγγελικούς λειτουργούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα