29 Μαρτίου 2024 / 12:24 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 12:24 μμ

Αποκάλυψη Κοντονή: Συλλήψεις Τούρκων στο λιμάνι της Κυλλήνης

από fimotro

Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου και δεν συμψηφίζει τις «παράνομες ή παράτυπες συμπεριφορές» σε αντιδιαστολή με την Τουρκία, ανάφερε στην Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αργά το απόγευμα της Δευτέρας (07.05.2018).

Απαντώντας σε επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργου Καρά, ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε και μία αποκάλυψη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης  πριν δύο ή τρείς ημέρες, το διοικητικό Πρωτοδικείο του Πύργου έκανε δεκτό αίτημα να διακοπεί η διοικητική κράτηση δύο Τούρκων πολιτών, οι οποίοι συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης, μετά την διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου στην Αθήνα ότι έχουν σταθερή κατοικία. Έτσι, το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της διοικητικής κράτησής τους.

«Το λέω αυτό για να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Γιατί όταν το ελληνικό προξενείο παρέστη στη δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και κατέθεσε ως τόπο κατοικίας την έδρα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ανδριανούπολη αντίστοιχο αίτημα περί μη κράτησης δεν έγινε δεκτό από το τουρκικό δικαστήριο», σχολίασε καυστικά ο Υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα