25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Απλοί, σπουδαίοι και ταπεινοί μας κυβερνούν!

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

(cavodoro2000@hotmail.com)

«Αν θες να βρεις παράδειγμα προς μίμηση, θα πρέπει να ψάξεις μεταξύ των απλών, ταπεινών ανθρώπων. Πραγματικό μεγαλείο έχουν μόνο όποιοι δεν αυτοδιαφημίζονται και δεν θεωρούν τον εαυτό τους σπουδαίο».

ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ .

Υπάρχουν όμως σήμερα απλοί και ταπεινοί άνθρωποι στην πολιτική ζωή του τόπου μας, που δεν θεωρούν τους εαυτούς τους σπουδαίους και δεν αυτοδιαφημίζονται ως Μεσσίες του λαού μας; 

 

Στην Ελλάδα η αυτοδιαφήμιση και προπαγάνδα «σπουδαίων» πολιτικών  είναι συνδεδεμένη με το «ψέμα» την αυταπάτη και τον αυτόεξευτελισμό στην πορεία για την κορυφή. Το πάθος αυτών των ανθρώπων να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους με οποιοδήποτε κόστος έχει οδηγήσει σήμερα σε διάλυση την ελληνική κοινωνία.

 

Η πρόσφατη δήλωση του Φώτη Κουβέλη ότι δεν ψήφισαν το 2015 πρόεδρο Δημοκρατίας δείχνει τη δίψα και το πάθος για εξουσία αυτών που δεν την δικαιούνται: «Ήταν προφανές-λέει- ότι όταν εκείνη την ώρα λέγαμε να αλλάξει σελίδα, ξέραμε ότι και στη βάση της κοινωνίας αλλά και των δημοσκοπήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν η επόμενη επιλογή των Ελλήνων πολιτών».  

 

Εδώ, πάθος, και πάθη εξουσιομανίας που συνοδεύουν τον πολιτικό, δεν λειτουργούν με νόμους και λογική αλλά με τις παρά φύση ορμές του, όπως αυτός τις προσδιορίζει. 

 

Οι τρεις μεγάλοι γίγαντες των παθών, όπως τους αποκαλούν οι Πατέρες μας(για να επικαλεστούμε και την εκκλησία μας) είναι η φιληδονία, η φιλαργυρία και η φιλοδοξία. Αν αυτοί επικρατήσουν, γεννούν άλλους τρεις τυράννους αντάξιούς τους: την αμέλεια, τη λήθη και την άγνοια, που συντρίβουν τις ψυχικές δυνάμεις και το μυαλό! 

 

Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα με την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας και τη διακυβέρνηση από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τον Αλέξη Τσίπρα με ουσιαστικό κυβερνήτη τον ψηφιακό υπουργό με την πρόσφατα δημιουργηθείσα διαστημική υπηρεσία της Ελλάδας!!! 

 

Με τη σημερινή ηγεσία στην διακυβέρνηση της χώρας, έχουμε μια νέα πολιτική αρρώστια, θράσους και αυτοεξευτελισού, με τα όσα πράττει και λέει. Ένα δείγμα αυτών είναι ότι από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία, η Ελλάδα «μαύρισε» ακόμη περισσότερο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέτυχε σε όλα τα επίπεδα. Πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και ταπείνωσε ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό.

 

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ίσως από τα πολλά χρόνια που κυβέρνησαν να ήταν χορτάτοι και να μην επιθυμούσαν άλλο φαγητό. Τα όσα συνέβησαν όμως στην Τράπεζα Αττικής με τα χαριστικά δάνεια, τα βοσκοτόπια και τις τηλεοπτικές άδειες, δείχνει το προσχεδιασμένο «έγκλημα» της διαπλοκής με νέους πελάτες.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη χώρα μας, υπάρχουν θρασύτατοι κυβερνητικοί παράγοντες να μιλούν με περηφάνια: ότι σήμερα γιορτάζουμε την έξοδο από την κρίση, άλλοι ότι είμαστε υπερήφανοι για την διακυβέρνηση της χώρας μας και να υπόσχονται και 14η σύνταξη. Το θράσος και το ψέμα στο ζενίθ, μέσα από μια έπαρση εθνικοπατριωτικού λαϊκισμού!!!

Οι άνθρωποι που κυβερνούν σήμερα, έχουν μπλέξει την αριστερά, με τα «μπούτια» τους. Έτσι απλά λαϊκά πεζοδρομιακά! Έχουν κάνει ένα περίεργο μίγμα διακυβέρνησης και στοχασμού, που δεν γνωρίζει κανείς τι πιστεύουν και τι πρεσβεύουν, πέρα από ένα και μοναδικό στόχο. Να παραμείνουν στην εξουσία! Έχουν μπερδέψει  τον διαφωτισμό με την αναγέννηση, τον κομουνισμό με τον φιλελευθερισμό, και τον βερμπαλισμό με τον ουμανισμό! Που μας οδηγεί αυτή η συγκυβέρνηση κανείς δεν μπορεί να μαντέψει.

Μόνο καφετζούδες αστρολόγοι και χαρτορίχτρες μπορούν να δώσουν μια απάντηση! Προς το παρόν η κυβερνητική «κλίκα» μπορεί να απολαμβάνει τα θαλασσινά της σε κάποιο νησί και να σχεδιάζουν το μέλλον τους, ζητώντας επιτακτικά «κυβερνητικοί κύκλοι», δηλαδή οι καραγκιόζηδες του Μαξίμου το «πόθεν έσχες»  του Κυρ. Μητσοτάκη σε ένα εθνικολαϊκό παραλήρημα συκοφάντησης και μίσους ακόμη και Fremdschamen! από τον πρωθυπουργό και τους αστέρες της ΕΡΤ!

Αυτή η συγκυβέρνηση είναι η πλέον επικίνδυνη, τις τελευταίες δεκαετίες και όσο παραμένει στην εξουσία τόσο θα χειροτερεύει η κατάσταση. Αυτό ας το καταλάβει ο Ελληνικός λαός, όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα