19 Μαρτίου 2024 / 10:45 πμ
19 Μαρτίου 2024 / 10:45 πμ

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό

από fimotro

Σε νέα 24ωρη απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι στην «Εγνατία Οδό Α.Ε» σήμερα, οπότε και θα διεξαχθούν οι διαγωνισμοί για την κατασκευή σταθµών διοδίων σε Καβάλα και Στρυµονικό.

Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στηρίζουν τις αντιδράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων και των κοινωνιών της Βόρειας Ελλάδας «ενάντια στην κατασκευή και λειτουργία πολλών νέων µετωπικών και πλευρικών σταθµών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονές της».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την άµεση έναρξη υλοποίησης του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήµατος αναλογικών διοδίων στην Εγνατία Οδό, µε φορέα υλοποίησης την ομώνυμη εταιρεία, τη διατήρηση του κόστους των υφιστάμενων διοδίων στα 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο, καθώς και την άμεση κατασκευή Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) και την άµεση εκτέλεση των εργασιών «βαριάς» συντήρησης οδοστρωµάτων που απαιτούνται σε επιµέρους τµήµατα του αυτοκινητοδρόµου.

«Από την κυβέρνηση, τα κόµµατα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της Β. Ελλάδας ζητάμε να µελετήσουν τα πραγµατικά οικονοµικά δεδοµένα που έχουν ήδη δηµοσιευθεί και να συναινέσουν σε µια ενιαία πρόταση για τη δηµόσια διαχείριση της Εγνατίας Οδού […] κι από τη διοίκηση της εταιρείας να σταµατήσει επιτέλους να απασχολείται αποκλειστικά µε τους σκοπούς της παραχώρησης» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι ζητούν ακόμη από τον υπουργό Υποδοµών και Μεταφορών «την άµεση υλοποίηση των πρόσφατων δεσµεύσεών του αναφορικά µε την αξιοποίηση της “Εγνατία Οδός Α.Ε” για την κατασκευή και διαχείριση έργων υποδοµών στη Βόρεια Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα