28 Μαρτίου 2024 / 11:23 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:23 πμ

Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ την Πέμπτη

από fimotro

Απεργιακές κινητοποιήσεις προγραμματίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου κατά των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, οι συνδικαλιστικές ενώσεις καλούν τα μέλη τους σε τετράωρη παναττική στάση εργασίας, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 μ.μ. και σε 24ωρη πανελλαδική απεργία για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επίσης, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας την Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι.

ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ ζητούν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων του προσωπικού που απασχολείται με ελαστικές μορφές εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι, παρά το γεγονός ότι η θητεία του εικουρικού προσωπικού του ΕΣΥ στις προνιακές δομές ανανεώθηκε έως 31/12/2018, το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν επικυρώνει τα εντάλματα πληρωμής του επικουρικού προσωπικού σε πολλά νοσοκομεία, κρίνοντας παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων πέραν του 24μήνου.

Αντιμέτωποι με το πρόβλημα είναι περίπου 500 επικουρικοί γιατροί σε σύνολο 2.100, οι οποίοι εργάζονται για παραπάνω από 24 μήνες στην ίδια θέση.

Το ίδιο πρόβλημα με το επικουρικό προσωπικό έχουν και οι πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο στο 24μηνο απασχόλησης αθροίζει και τον χρόνο που υπηρετούν με συμβάσεις έργου. Ως εκ τούτου οι πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι που οι συμβάσεις έργου μετατράπηκαν σε συμβάσεις εργασίας, θα έχουν τα ίδια προβλήματα, καθώς δεν θα εγκρίνεται η μισθοδοσία τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο όταν ξεπεράσουν το 24μηνο.

Τέλος, τον Φεβρουάριο του 2018 λήγουν οι συμβάσεις του προσωπικού των νοσοκομείων που χρηματοδοτούνται από κοινοτικά κονδύλια, χωρίς να έχει ληφθεί μέριμνα από το υπουργείο Υγείας για την κάλυψη τυχών κενών που θα δημιουργηθούν.

Την στήριξή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλώντας την κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο θέμα των επικουρικών ιατρών.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η Κυβέρνηση συνολικά οφείλει να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις, 6.500 μόνιμων ιατρών οι οποίες είναι κενές, διαφορετικά τα Νοσοκομεία της χώρας είναι αδύνατο να λειτουργήσουν», αναφέρει ο ΠΙΣ σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα