19 Απριλίου 2024 / 5:05 πμ
19 Απριλίου 2024 / 5:05 πμ

Απεργιακός «πυρετός» κατά του μνημονίου – Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

από fimotro

Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας που πραγματοποιούν εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.  Η πορεία των εργαζομένων, οι οποίοι διαμαρτύρονται ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή και θα τεθεί αύριο σε ψηφοφορία, φτάνει αυτή την ώρα στο Σύνταγμα. Συμμετέχουν εργατικά σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, οι ναυτικοί ,οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες τις κινητοποιήσεις τους

Λόγω των συγκεντρώσεων η τροχαία έχει προχωρήσει ήδη σε διακοπές κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας καθώς η πορεία του ΠΑΜΕ βρίσκεται σε εξέλιξη και κατευθύνεται στη Βουλή.

«Εμπρός λαέ ξεσηκωμός. Ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ» αναγράφεται στο πανό που βρίσκεται στην κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά, όπου παρέστη και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως «ο ταξικός πόλεμος ουσιαστικά τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι μαραθώνιος δεν είναι τουφεκιά στον αέρα. Ο ταξικός αγώνας πρέπει να είναι καθημερινός, διαρκείας. Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, το 4ο μνημόνιο μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια πρέπει να πεταχθούν στο καλάθι της ιστορίας».

Την Πέμπτη, στις 18.30 στο Σύνταγμα, την ώρα που στη Βουλή θα μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί λίγο πριν τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο, τα συνδικάτα προγραμματίζουν και πάλι συλλαλητήριο. Στις 19.00 στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

«Την ημέρα που θα ψηφίζεται το βάρβαρο και αντιλαϊκό τέταρτο μνημόνιο, να δώσουμε ένα βροντερό «παρών» εκφράζοντας τη δυναμική αντίδρασή μας στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Μετ΄εμποδίων θα μετακινηθεί το επιβατικό κοινό λόγω των στάσεων εργασίας που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.

Λεωφορεία του ΟΟΣΑ: Θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και την Πέμπτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Τρόλεϊ: Θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ: Tα μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ, θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου, όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.
Τρένα και προαστιακός σιδηρόδρομος: Θα παραμείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο.
Πλοία: Θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και την Παρασκευή μετά τη νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων που κήρυξε η ΠΝΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα