29 Μαρτίου 2024 / 11:06 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 11:06 πμ

Απειλές Ερντογάν: Μην κάνετε λάθος κινήσεις σε Κύπρο και βραχονησίδες

από fimotro

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε την Κύπρο να μην «περάσει τα όρια» στην ανατολική Μεσόγειο, μετά τις κατηγορίες από την κυπριακή πλευρά για παρενόχληση από τον τουρκικό στρατό πλοίου που έκανε έρευνες για φυσικό αέριο στην περιοχή το Σαββατοκύριακο.

Μιλώντας σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος AKP στο τουρκικό Κοινοβούλιο, ο κ. Ερντογάν δήλωσε πως τα Τουρκικά πολεμικά πλοία και οι μονάδες ασφαλείας παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή.

«Μην νομίζουν ότι δεν παρατηρούμε τις κινήσεις ανοιχτά της Κύπρου και τις κινήσεις σχετικά με τις βραχονησίδες στο Αιγαίο», είπε ο κ. Ερντογάν, συμπληρώνοντας: «Προειδοποιούμε όσους κάνουν λανθασμένους υπολογισμούς, να μην κάνουν λανθασμένες κινήσεις».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η απόφαση των ΗΠΑ να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση του YPG «θα επηρεάσει τις αποφάσεις της Τουρκίας», ενώ σημείωσε πως το ΝΑΤΟ δεν είναι ίσο με τις ΗΠΑ, αλλά στο ΝΑΤΟ όλες οι χώρες είναι ίσες με τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα