16 Απριλίου 2024 / 4:13 μμ
16 Απριλίου 2024 / 4:13 μμ

Απίστευτο: Ο Τίλερσον δεν ενημερώθηκε για τον λόγο αποπομπής του!

από fimotro

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος αποπέμφθηκε σήμερα από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι θα διαβιβάσει τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) όλες τις αρμοδιότητές του στον υφυπουργό Εξωτερικών Τζον Σάλιβαν και θα αποχωρήσει από το πόστο του στο τέλος του μήνα.

«Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η διασφάλιση μιας ομαλής και ήπιας μετάβασης σε μια περίοδο που η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές πολιτικές και εθνικής ασφάλειας προσκλήσεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τίλερσον στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Λίγες ώρες μετά το tweet, που ανακοίνωνε την «καρατόμησή» του από το υπουργείο Εξωτερικών, ο Ρεξ Τίλερσον δέχθηκε τηλεφώνημα εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ.

«Είχα σήμερα μια κλήση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, λίγο μετά το μεσημέρι, από το Air Force One και μίλησα με τον προσωπάρχη, Κέλι», είπε ο πρώην Αμερικανός υπουργός.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως η θητεία του στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου, ενώ από σήμερα οι αρμοδιότητές του περνούν στα χέρια του αναπληρωτή γραμματέα, Τζον Σάλιβαν.

Ο τέως Αμερικανός ΥΠΕΞ δεν είχε καμία επαφή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ αγνοούσε τους λόγους της καθαίρεσής του.

«Ο υπουργός Εξωτερικών δεν μίλησε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο και αγνοεί τους λόγους, όμως είναι ευγνώμων επειδή μπόρεσε να υπηρετήσει και εξακολουθεί να πιστεύει πως το να υπηρετείς το δημόσιο είναι ένα ευγενές καθήκον και δεν πρέπει να μετανιώνει κανείς γι’ αυτό», δήλωσε ο Στιβ Γκολντστάιν, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και κορυφαίος σύμβουλος και εκπρόσωπος του αποπεμφθέντος υπουργού Εξωτερικών.

Ο Τραμπ απέλυσε σύμβουλο που σχολίασε την αποπομπή του Τίλερσον 

Την ίδια στιγμή  ο Στιβ Γκολντστάιν, ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αμερικανικής διπλωματίας, απολύθηκε με τη σειρά του σήμερα έπειτα από απόφαση του Λευκού Οίκου, αφού σχολίασε δημοσίως την αποπομπή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.

«Ο υπουργός (Εξωτερικών) δεν μίλησε με τον πρόεδρο το πρωί και αγνοεί τους λόγους» είχε δηλώσει ο Γκολντστάιν.

«Ανυπομονώ να ξεκουραστώ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υφυπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας την απομάκρυνσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα