28 Μαρτίου 2024 / 11:27 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:27 πμ

Απίστευτη ταλαιπωρία: Εγκλωβισμένοι στην Εθνική οδό λόγω του χιονιά

από fimotro

Σε εξέλιξη βρίσκονταν ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό μεγάλου αριθμού οχημάτων που βρίσκονται ακινητοποιημένα στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, μεταξύ των κόμβων Αιγίου και Καλαβρύτων.
Παράλληλα, τα εκχιονιστικά μηχανήματα της «Ολυμπίας Οδού» προσπαθούν να καθαρίσουν τον δρόμο, ενώ τα μηχανήματα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μείνει ανοικτή η παλαιά εθνική οδός όπου έχει διοχετευθεί η κυκλοφορία. Όμως τα αυτοκίνητα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες.
Όσον αφορά στους εγκλωβισμένους στη νέα εθνική οδό, περίπου 55 πυροσβέστες κινούνται στα σημεία που έχουν ακινητοποιηθεί τα αυτοκίνητα και μετακινούν όσους θέλουν να απομακρυνθούν. Επίσης οι πυροσβέστες φρόντισαν να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο οι επιβάτες τριών λεωφορείων.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας «γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια, υπερπροσπάθεια θα έλεγα, για να κρατήσουμε ανοικτή την παλαιά εθνική οδό προς Κόρινθο». Όπως πρόσθεσε, «είναι μεγάλος αριθμός των αυτοκινήτων που κινούνται στην παλαιά εθνική για αυτό και η ροή είναι πολύ αργή, αφού έχει μεταφερθεί όλο το κύμα των αυτοκινήτων.»
Επίσης, τόνισε ότι «θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ανοικτή καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας την παλαιά εθνική οδό και τρία εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται διαρκώς ώστε να μην υπάρξει αποκλεισμός λόγω της χιονόπτωσης ή του παγετού.»
Ακόμη, ανέφερε ότι «ανοίξαμε και ένα σχολείο στο Διακοπτό, ώστε να προσφέρουμε τα απαραίτητα σε όσους οδηγούς και επιβάτες το επιθυμούν».
Σε ότι αφορά στην νέα εθνική οδό, και στο σημείο που εγκλωβίστηκαν τα αυτοκίνητα, ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία προς Πάτρα.
Όμως, στο τμήμα από Αίγιο προς Αθήνα, ο περιφερειάρχης είπε ότι, επειδή έχουν «διπλώσει» κάποιες νταλίκες, δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη η στοιχειώδης λειτουργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα