19 Απριλίου 2024 / 3:40 πμ
19 Απριλίου 2024 / 3:40 πμ

Απίστευτη βία: 337 τραυματίες από πλαστικές σφαίρες και άγριο ξύλο στα εκλογικά κέντρα της Καταλονίας

από fimotro

Μάχες σώμα με σώμα, «ανοιγμένα» κεφάλια, πλαστικές σφαίρες, κλωτσιές και γκλομπ είναι τα κομμάτια του παζλ που διαμορφώνουν το εκρηκτικό τοπίο έξω από τα εκλογικά τμήματα της Καταλονίας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί η ψηφοφορία για το απαγορευμένο δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της καταλανικής κυβέρνησης 337 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την βία της ισπανικής αστυνομίας. Η τοπική κυβέρνηση ζητά από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να καταδικάσουν τη βία.

Μόνο ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ καταδίκασε τα επεισόδια ενώ δήλωση έκανε και ο ηγέτης των Εργατικών στη Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον ανάρτησε μήνυμα στο Twitter, σχετικά με τις σκηνές βίας που εξελίχθηκαν σήμερα το πρωί σε ορισμένες περιοχές της Καταλονίας.

“Μερικές από τις σκηνές σήμερα το πρωί στην Καταλονία, προκαλούν σοκ και σίγουρα δεν ήταν απαραίτητες. Απλά, αφήστε τους ανθρώπους να ψηφίσουν,” ανέφερε χαρακτηριστικά η Στέρτζον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα