29 Μαρτίου 2024 / 10:02 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 10:02 πμ

ΑΝΤ1: Μαρία Χούκλη, το κορίτσι της Θεσσαλονίκης…

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Αγαπητό Fimotro,

Όταν κάποιος, έχει συνηθίσει να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ή πρωταγωνιστεί, δεν μπορεί να παραδεχτεί μια ήττα. Έτσι πάνω στην παραζάλη, παίρνει βεβιασμένες αποφάσεις έχοντας για σύμβουλο τον «πανικό» όπως αυτό συνέβη με τον ΑΝΤ1 και τη Μαρία Χούκλη.

Τη Μαρία τη γνώρισα τη δεκαετία του ΄80, από τη συνεργασία μας με την ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη. Ένα απλό σεμνό και συνεσταλμένο κορίτσι-πανεπιστημιακού επιπέδου γλωσσομαθής-μπροστά την κάμερα, με ταλέντο και προσόντα. Μετά το 1986 η διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης της ΕΡΤ, εκτιμώντας το ταλέντο και τα προσόντα της την έφερε στην Αγία Παρασκευή για να συνεχίσει την καριέρα της στην ενημέρωση.

Στο ραδιομέγαρο η Μαρία έγραψε τη δική της ιστορία. Αργότερα την κέρδισε η ιδιωτική τηλεόραση(Mega) με μεγάλη επιτυχία, πριν ξαναγυρίσει και πάλι στην πρώτη της αγάπη την ΕΡΤ για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και εκπομπές πολιτικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Ο ΑΝΤ1 εκτιμώντας τα προσόντα της και την εργατικότητάς την κάλεσε με καλύτερους οικονομικούς όρους να παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο. Σε όλη τη διαδρομή της υπηρέτησε την ενημέρωση με ευπρέπεια, αξιοπιστία, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα.

Σήμερα την απομακρίνει σαν υπεύθυνη της χαμηλής τηλεθέασης. Δικαίωμα του ΑΝΤ1 είναι να αλλάζει και να επιλέγει συνεργάτες. Το θέμα είναι κάτω από ποιες συνθήκες και περιστάσεις. Στο θέμα της Μαρίας νομίζουμε ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε ήταν αγενής, αν όχι απρεπής προς το προσωπό της. Ένα δελτίο ειδήσεων δεν είναι ενός αρχή ανδρός/γυναικός, είναι πολλών παραγόντων. Μια οποιαδήποτε απόφαση με σύμβουλο τον πανικό έχει πάντα αρνητικά αποτελέσματα.

Δεν χωράει καμιά αμφιβολία ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι ένας ικανός και καταξιωμένος δημοσιογράφος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να θεοποιούμε πρόσωπα ότι μπορούν μας δώσουν λύσεις στα προβληματά μας. Ο ΑΝΤ1 επέλεξε μια συνταγή-μενού για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με ποικιλία «μπαχαρικών» στο μαγείρεμα, αλλά κυριαρχεί «μαϊντανός» παλιάς κοπής.

Και το ερώτημα είναι: Θα φέρει νέους τηλεθεατές στον ΑΝΤΙ ο Νίκος Χατζηνικολάου; Προσφέρεται η σημερινή πολιτική κατάσταση για τηλεοπτική εκμετάλλευση και θεαματικότητα; Θα πιστέψει ο τηλεθεατής την αντικειμενικότητα της ενημέρωσης ενός επιχειρηματία παρουσιαστή; Τα ερωτήματα είναι πολλά. Θα υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων πολιτικής και επιχειρηματικότητας;

Ο Νίκος Χατζηνικολάου έχει συνεργαστεί με MEGA, ALPHA, ALTER και STAR. Τηλεοπτικούς σταθμούς με μακρά προσωπική φιλία, συνεργασία και κουμπαριά… υπηρετώντας παράλληλα σε υψηλές και προνομιακές θέσεις, με ένα παγκόσμιο προνόμιο ως δημοσιογράφος. Κάτι που δεν υπάρχει σε ξένα διεθνή ΜΜΕ.

Να κατέχει θέση διευθύνοντος συμβούλου, να είναι γενικός διευθυντής ενημέρωσης και συγχρόνως κεντρικός παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων. Ιδιοκτήτης ΜΜΕ και παράλληλα ραδιοφωνικές-τηλεοπτικές εκπομπές και σχολιαστής. Πηγαίνοντας και στον ΑΝΤ1, δεν γνωρίζω αν όλα αυτά τα προσόντα θα έχουν ένα θετικό η αρνητικό αποτέλεσμα για το κανάλι του Αμαρουσίου.

Ο Γιάννης Μιχελάκης, από τον ΑΝΤ1 έγινε εκπρόσωπος Τύπου και υπουργός της ΝΔ. Ο δολοφόνος ξαναγυρίζει στον τόπο του εγκλήματος. Το ίδιο και ο Στρατής Λιαρέλλης όταν είχε αποχωρήσει για το ALTER και τώρα κατέχει υψηλή θέση στο κανάλι και όχι πολιτικό ρεπορτάζ που υπηρέτησε με επιτυχία. Εδώ ο ΑΝΤ1 κάνει ένα λάθος. Θα μπορούσε να πάρει στη δουλεψή του δύο ακόμη υπουργούς που ήταν διακεκριμένα δημοσιογραφικά στελέχη μετά τον Γ. Μιχελάκη.

Τον Αργύρη Ντινόπουλο διακεκριμένο πολεμικό ανταποκριτή και τον Πάνο Παναγιωτόπουλο με πολιτικές εκπομπές(προφίλ κλπ). Υπό την καθοδήγηση του μαέστρου της ενημερωτικής ορχήστρας Ν.Χ. και τους 3 υπουργούς θα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη όταν κάποτε τους πυροβολούσε από τα ΜΜΕ του Real Group!

Εκείνο που εγώ θέλω να καταθέσω από τη δική μου μακρά πορεία και την επικρατούσα διεθνή κατάσταση στα ΜΜΕ, είναι ότι τα δελτία ειδήσεων και η ενημέρωση που παρακολουθούσε με πάθος ο τηλεθεατής στην ιδιωτική τηλεόραση μετά το 1990 και μέχρι το 2010-12 δεν έχουν καμία σχέση με το σήμερα.

Κουράστηκε ο κόσμος να βλέπει τα ίδια πρόσωπα και το ίδιο μοτίβο. Τώρα ζητάει κάτι διαφορετικό. Όσο καλό και αν είναι ένα φαγητό δεν θα έχει τη γεύση του φρέσκου όταν το βγάζεις από την κατάψυξη.

Για να διασωθεί ένα σκάφος που πέφτει σε κυκλώνα, δεν αρκεί το θάρρος και η ψυχραιμία του καπετάνιου. Χρειάζεται και η βοήθεια του πληρώματος. Και δεν ξέρω αν ο ΑΝΤ1 διαθέτει το κατάλληλο πλήρωμα και τις ιδέες για να βοηθήσει στη διάσωση… της ενημέρωσης. Μακάρι!

Εμείς είμαστε επιφυλακτικοί μέχρι να δούμε το αποτέλεσμα. Νικόλα, έχεις τις ευχές μας! Καλή επιτυχία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα