28 Μαρτίου 2024 / 8:48 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 8:48 μμ

Αντιτρομοκρατική επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή των Βρυξελλών

από fimotro

Η βελγική αστυνομία πραγματοποιεί από νωρίς σήμερα το πρωί έρευνες σε οκτώ κατοικίες στην περιοχή των Βρυξελλών, στο πλαίσιο μιας αντιτρομοκρατικής της επιχείρησης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγγελία.
Οι έρευνες αυτές δεν συνδέονται με τις επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι (130 νεκροί) ή του Μαρτίου του 2016 στις Βρυξέλλες (32 νεκροί), διευκρίνισε στο AFP εκπρόσωπος της εισαγγελίας, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία αυτή η οποία είχε δημοσιευτεί προηγουμένως στον ιστότοπο της βελγικής εφημερίδας La Derniere Heure.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι καθώς η επιχείρηση αυτή της αστυνομίας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη θα εκδώσει και άλλη ανακοίνωση με νεότερα στοιχεία αργότερα.
Σύμφωνα με την La Derniere Heure, οι έρευνες έγιναν σε σπίτια στο Μόλενμπεκ, στο Σάερμπεκ, το Άντερλεχτ και το Λάκεν.
Πολλοί που ήταν ύποπτοι ότι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν ή μόλις επέστρεψαν από τη Συρία προσήχθησαν για ανάκριση, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας.
Το Βέλγιο είναι η χώρα της ΕΕ με τον μεγαλύτερο αριθμό τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία αναλογικά με το μέγεθός του, καθώς αυτοί υπολογίζονται σε 465.
Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού και των Βρυξελλών, το Βέλγιο ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας και πολλαπλασίασε τις επιχειρήσεις και τις εφόδους της αστυνομίας κ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα