19 Απριλίου 2024 / 8:53 πμ
19 Απριλίου 2024 / 8:53 πμ

Αντιπρόεδρος ρωσικού ομίλου παρέστη στη συνάντηση του Τραμπ τζούνιορ με τη Ρωσίδα δικηγόρο

από fimotro

Πρόκειται για τον Ιρακλί Ίκε Καβελάτζε, όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, Σκοτ Μπάλμπερ, στο Reuters. Λίγο νωρίτερα, το CNN είχε αναφέρει ότι ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ ταυτοποίησε τον Καβελάτζε.

Ο 52χρονος είναι αντιπρόεδρος του ομίλου Crocus International, ιδιοκτησίας του Ρώσου μεγιστάνα του real estate και επιχειρηματικού συνεργάτη του Τραμπ, Αράς Αγκαλάροφ, που εμπλέκεται επίσης στη διαμάχη για την περιβόητη συνάντηση.

Στη συνάντηση αυτή ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ ανέμενε ότι θα λάβει από τη Ρωσία επιβαρυντικές πληροφορίες για την αντίπαλο του πατέρα του στις προεδρικές εκλογές, Χίλαρι Κλίντον.

Εκτός από τον Τραμπ τζούνιορ, τον Καβελάτζε, τη Βεσελνίτσκαγια και τον διερμηνέα της, στη συνάντηση αυτή μετείχαν επίσης ο γαμπρός του προέδρου Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, ο τότε διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του, Πολ Μάναφορτ, ο Ρομπ Γκόλντστοουν, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων  του τραγουδιστή γιου του Αγκαλάροφ, Εμίν, και ο Ρωσοαμερικανός λομπίστας Ρινάτ Αχμέτσιν.

Ο ρωσο-αμερικανός επιχειρηματίαςΊκε Καβελάτζε (φωτογραφία: Twitter)

Ο Καβελάτζε κατονομάστηκε σε ρεπορτάζ των New York Times του 2000 ως υπεύθυνος για το ξέπλυμα στις ΗΠΑ 1,4 δισ δολαρίων από τη Ρωσία και την ανατολική Ευρώπη μέσω εικονικών εταιρειών σε λογαριασμούς στη Citibank και την Commercial Bank of San Francisco.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του στον ιστότοπο LinkedIn, ο Ίκε Καβελάτζε προσελήφθη στον όμιλο Crocus ως αναλυτής το 2004 και προήχθη στη θέση του αντιπροέδρου πέντε χρόνια αργότερα.

Σύμφωνα με τον Μπάλμπερ, όταν ζητήθηκε από τον Καβελάτζε να πάει στην επίμαχη συνάντηση στον Πύργο Τραμπ, εκείνος θεώρησε ότι θα κάνει τον διερμηνέα για τη Βεσελνίτσκαγια. Όμως διαπίστωσε ότι εκείνο είχε φέρει μαζί της δικό της διερμηνέα.

Ο Σκοτ Μπάλμπερ διευκρίνισε ότι εκπροσωπεί και τους Αγκαλάφορ. Σημείωσε ότι οι εισαγγελείς που εργάζονται για τον Μιούλερ δεν έχουν λάβει καταθέσεις από τον πελάτη του, ούτε έχουν έρθει σε επαφή με τους Αγκαλάροφ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα