29 Μαρτίου 2024 / 5:06 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 5:06 μμ

Αντικατέστησαν τον κυβερνήτη της φρεγάτας που προσάραξε στην Ψυτάλλεια

από fimotro

Στην απόφαση να αντικατασταθεί ο κυβερνήτης και ο διευθυντής Ναυτιλίας της φρεγάτας «Κανάρης» προέβη σήμερα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, μετά την χθεσινή προσάραξή της σε αβαθή στο Σαρωνικό, κοντά στην Ψυτάλλεια.

Την ίδια στιγμή, το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο συνεδριάζει για την επιλογή νέου Κυβερνήτη και αναμένεται να αποφασίσει αργότερα, σήμερα Παρασκευή.

Όπως έγινε, δε, γνωστό, «έχει διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση για την εξακρίβωση των συνθηκών του συμβάντος και παράλληλα η σύσταση Επιτροπής Πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να εντοπισθούν τα αίτια του συμβάντος και να εξαχθούν ακολούθως συμπεράσματα και διδάγματα προς περαιτέρω εκμετάλλευση».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα διεξήχθη σειρά συσκέψεων με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, όπου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της προσάραξης της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θεωρήθηκε αδιανόητο να συμβεί κάτι τέτοιοκαι μάλιστα στο Σαρωνικό και ως εκ τούτου πρόκειται «να πέσουν κεφάλια».

Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ προσάραξε χθες σε αβαθή ύδατα στη νησίδα Αταλάντη του Σαρωνικού Κόλπου, νοτιοδυτικά της Ψυττάλειας, επιστρέφοντας από προγραμματισμένη δραστηριότητα στον ναύσταθμο Σαλαμίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα