25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Αντιδράσεις για τη γκάφα με το “Μακεδονία” του Ταγιάνι

από fimotro

Αίσθηση αλλά και αντιδράσεις στο Ευρωκοινοβούλιο προκαλούν οι δηλώσεις του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία».
Σε δηλώσεις του κάνει μάλιστα αναφορές στον Μέγα Αλέξανδρο αλλά και τον βασιλιά Φίλιππο χαρακτηρίζοντάς τους προγόνους των Σκοπιανών. Οι δηλώσεις αυτές του κ. Ταγιάνι έγιναν το περασμένο Φεβρουάριο στο πλαίσιο επίσκεψής του στα Σκόπια, όπου είχε παραστεί ως επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η «Μακεδονία» είναι μια όμορφη χώρα. Όλοι στην Ισπανία γνωρίζουν τη «Μακεδονία». Γιατί ο μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολλοί δημοφιλείς πρόγονοί σας. Χωρίς τον Αλέξανδρο δεν έχουμε την Ευρώπη γιατί ήταν ο πρώτος βασιλιάς που σταμάτησε την εισβολή από τον Ιράν και εκείνες τις χώρες. Γι΄αυτό λένε Μέγα Αλέξανδρο γιατί ενδυνάμωσε τα ευρωπαϊκά σύνορα», δήλωνε ο κ. Ταγιάνι, προκαλώντας τα έντονα χειροκροτήματα των Σκοπιανών. Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν αμηχανία αλλά και θύελλα αντιδράσεων από τους Έλληνες ευρωβουλευτές, οι οποίοι ζητούν την ανασκευή των παραπάνω δηλώσεων. Εν τω μεταξύ τις σοβιετικές προσπάθειες για τη δημιουργία μιας «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», στην οποία θα περιλαμβάνονταν η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη, αποκαλύπτει έγγραφο της CIA που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950. Το εν λόγω έγγραφο, αναφέρεται στη σύσταση μιας «σοβιετικά χορηγούμενης επιτροπής», με σκοπό την οργάνωση συγχρονισμένων εξεγέρσεων σε εδάφη της Μακεδονίας που ανήκουν στην Ελλάδα και τη Γιουγκοσλαβία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα