29 Μαρτίου 2024 / 3:35 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 3:35 μμ

Αντίστροφη μέτρηση για τις διοικήσεις σε ΤΧΣ και Τράπεζα Πειραιώς

από fimotro

Ολοκληρώνονται οι μεταβολές σε ό,τι αφορά τις διοικήσεις των τραπεζών, αλλά και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ο κ. Γ. Μιχαηλίδης θα αποτελέσει, όπως όλα δείχνουν, τον βασικό υποψήφιο, πλέον, για την ανάληψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μετά την παραίτηση-απόσυρση του κ. Β. Κατσικιώτη.
Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται και το θέμα της εκλογής CEO από την Τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες το θέμα αυτό θα λήξει πριν νέο χρόνο το αργότερο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου μέσα από μία νέα λίστα υποψηφίων.
Σε ό,τι αφορά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι και το υπεύθυνο για τη διαδικασία, προσανατολίζεται στο να μην υπάρξει καινούργιος διαγωνισμός εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου, η οποία χήρεψε μετά την αποποίησή της από τον κ. Κατσικιώτη.
Πρώτος επιλαχών από τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος που προηγήθηκε είναι ο κ. Γ. Μιχαηλίδης, ο οποίος ήταν και μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο κ. Μιχαηλίδης είναι ο μοναδικός επιλαχών. Αν αρνηθεί, τότε θα ξεκινήσει η επανάληψη της σχετικής διαδικασίας.
Υπενθυμίζεται ότι από τη διαδικασία είχε προκριθεί ο κ. Β. Κατσικιώτης, ο οποίος και διορίσθηκε, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ. Αρνήθηκε, όμως, να αναλάβει καθήκοντα κυρίως λόγω του ότι η θητεία που προέβλεπε το ΦΕΚ ήταν λίγων μηνών.
Η θητεία θα παραμείνει η ίδια και θα λήξει στο τέλος του Ιουνίου του 2017, καθώς πρόκειται για αντικατάσταση παραιτηθέντος μέλους της εκτελεστικής επιτροπής.
Σε ό,τι αφορά την Εθνική Τράπεζα δεν αναμένεται να υπάρξει άλλη εξέλιξη στη διαδικασία και πάντως δεν αναμένεται να υπάρξει γενική συνέλευση για λόγους συστημικής ευστάθειας, όπως επισήμαναν οι Θεσμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα