19 Απριλίου 2024 / 11:59 μμ
19 Απριλίου 2024 / 11:59 μμ

Ανοικτές πληγές από τη θεομηνία σε Μάνδρα – Ν. Πέραμο…

από fimotro

Σε εθνική τραγωδία εξελίσσεται η πρωτοφανής καταστροφή που σημειώθηκε στη δυτική Αττική, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 16 ανθρώπων, τον τραυματισμό 21 και αδιανόητες καταστροφές σε ολόκληρη την περιοχή, η οποία εξακολουθεί να πλήττεται από την κακοκαιρία.

Συνολικά έξι άτομα αναζητούνται στις πληγείσες από τις φονικές πλημμύρες περιοχές, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Στα τέσσερα άτομα που αγνοούνταν, προστέθηκαν και δύο άνδρες στην περιοχή της Μάνδρας. Πρόκειται για έναν κυνηγό, ενώ ο δεύτερος βρισκόταν σε μια καντίνα, που σύμφωνα με συγγενείς τους δεν έχουν δώσει έως τώρα σημεία ζωής.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι αγνοούμενοι βρίσκονταν είτε στα σπίτια τους είτε σε οχήματα στην εθνική οδό Ελευσίνας Θηβών και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το πρωί της Τετάρτης, οπότε και ξεκίνησε η κακοκαιρία.

Μόνο στην περιοχή της Μάνδρας η Πυροσβεστική δέχθηκε χθες 250 κλήσεις για παροχή βοήθειας. Επιπλέον, άλλες 70 κλήσεις δέχθηκε από την Αθήνα και την Αίγινα και 350 από την Κατερίνη.

Δώδεκα άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ωστόσο η κατάσταση της υγείας μιας γυναίκας είναι πιο σοβαρή και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

Ενας «πόλεμος» ευθυνών έχει στηθεί για τα ρέματα-«φονιάδες» στη Μάνδρα.  Μηχανικός ανέφεερε στον realfm: Κρατάνε στα συρτάρια εδώ και 2 χρόνια την επίσημη μελέτη μου.

Εντύπωση προκαλεί η δήλωση που έκανε η περιφεριάρχης Ρένα Δούρου στον ΑΝΤ1: «Πρέπει να γκρεμιστούν αυθαίρετα, αλλά αν το κάνω θα με πάνε στο αυτόφωρο

Σοβαρά όμως ήταν τα προβκλήματα και τις τελευταίες 24 ώρες.

«Mπουρίνι» με καταιγίδες και χαλάζι χτύπησε Αθήνα, προάστια, Πειραιά και Αίγινα – Δεκάδες κλήσεις για πλημμύρες.

Από την έντονη βροχόπτωση διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας. Επίσης διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στην έξοδο 1 της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία σε βασικούς οδικούς άξονες της ευρύτερης περιοχής.

Mεγάλα ήταν τα προβλήματα στο Κερατσίνι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ενώ παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα.

Δραματική ήταν η μαρτυρία από τη θεία του 38χρονου Γιάννη Ρούμελη που αγνοείται από το πρωί της Τετάρτης στη βυθισμένη στα λασπόνερα Μάνδρα.

Από τις 6 το πρωί της Τετάρτης συγγενείς του 38χρονου οδηγού φορτηγού Γιάννη Ρούμελη αναζητούσαν τα ίχνη του μετά την τραγωδία από τις πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας.

«Έτσι έσωσα τον πατέρα του Μαζωνάκη από τη φονική πλημμύρα»

Με κίνδυνο της ζωής του, ο 24χρονος Βαγγέλης Καρατσόλης από τα Μέγαρα, έσωσε από βέβαιο πνιγμό τον πατέρα του Γιώργου Μαζωνάκη στη Μάνδρα Αττικής.

Ο «Ζήνωνας» χτυπά το Ιόνιο

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από δορυφόρο που φαίνεται ότι πλησιάζει στην Ελλάδα το νέο κύμα κακοκαιρίας εν ονόματι «Ζήνωνας».

Όπως αναφέρει στο real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος βαθμιαία από σήμερα Σάββατο αρχίζει η βελτίωση του καιρού. Η βελτίωση θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά της χώρας και μέχρι το απόγευμα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Το Σάββατο θα εξακολουθήσουν κατά διαστήματα να εκδηλώνονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη χώρα, πάντως θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα βελτιωμένου καιρού. Περισσότερες βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα νησιά του Ιονίου αλλά και στα νησιά του Αιγαίου. Πρόσκαιρα θα βρέξει και στην Αττική.

Tην Κυριακή κλείνει ο κύκλος της κακοκαιρίας με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα νησιά του Αιγαίου Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα σταματήσουν και εκεί. Στα δυτικά αναμένεται ένας άστατος καιρός, θα σημειωθούν και εκεί κάποιες πρόσκαιρες βροχές. Πάντως σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές μετά από ημέρες θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Τη Δευτέρα κύριο στοιχείο θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Θα βρέξει πρόσκαιρα σε αρκετές περιοχές. Θα χιονίσει και σε ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας πρόσκαιρα και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα